Benno Nihom
Benno Nihom - Foto: Tom Poederbach

Op de valreep winst voor AFC in doelpuntrijk duel met Katwijk

Met nog een paar weken te gaan, lijkt het meeste in de Tweede Divisie wel beslist. Spakenburg zal zich tot kampioen kronen, FC Lisse zal waarschijnlijk degraderen en ook voor de derde periodetitel doen AFC en Katwijk niet echt meer mee. Het werd dus een duel om des keizers baard, waarin AFC de punten in Amsterdam hield.

De score werd al na zeven minuten geopend door Noa Benninga. Een paar minuten later leek het een comfortabele middag te gaan worden voor de Amsterdammers. Sietse Brandsma werkte de bal in eigen doel en zo stond het 2-0 voor AFC. Dat bleef tot aan de rust de stand.

In de tweede helft wist Katwijk met Ruben Doesburg al snel de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten. Een paar minuten voor tijd maakte Brandsma zijn eigen goal uit de eerste helft goed, door voor de 2-2 te zorgen. Tot gingen de bezoekers met lege handen naar huis, want het was vervolgens Splinter de Mooij die de 3-2 eindstand op het bord zette.

Dankzij een goede reeks lijkt AFC het seizoen toch nog op een acceptabele positie te gaan afsluiten. Eerder dit seizoen verkeerden de Amsterdammers zelfs een tijd lang in het rechterrijtje, maar nu staat AFC zesde. Over twee weken gaat de Tweede Divisie verder en gaan de Amsterdammers op bezoek bij Excelsior Maassluis. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Tweede Divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC