Aanvoerder Oscar Abouseada is linksonder te zien.

Oscar Abouseada (WV-HEDW) komt uit voor zaalvoetbalteam van Oranje O19

Oscar Abouseada is niet alleen bezig aan een goed seizoen bij WV-HEDW, maar heeft eveneens de smaak te pakken in het zaalvoetbal. De voetballer komt uit voor ASV LEBO en deed afgelopen week nog mee met Oranje Onder 19.

Lang is hij nog niet in de zaal te vinden, want hij beleeft zijn eerste seizoen bij de eredivisionist. Abouseada kende een aantal mensen uit het zaalvoetbal en kwam op die manier met de sport in aanraking. Waar hij als veldvoetballer al veel gewend was, merkte hij dat hij met een geheel andere tak van sport te maken had. “Je hebt te maken met korte ruimtes en een zeer hoog tempo, waardoor je snel moet nadenken en handelen. Anders ben je gezien”, zo vertelt Abouseada.

Met LEBO komt hij uit bij de bovenste ploegen van de eredivisie. Het is voor Abouseada zeer leerzaam om tussen de beste spelers van Nederland rond te lopen, al zorgt het eveneens voor een extra uitdaging. “Persoonlijk kan het inderdaad nog veel beter. Als ik naar mijn teamgenoten kijk dan kan ik me zeker nog ontwikkelen in het passeren van een mannetje. Daarnaast denk ik dat ik verdedigend nog stappen kan maken. In het zaalvoetbal moet je namelijk voortdurend omschakelen, waardoor dat belangrijk is.”

De ontwikkeling van Abouseada gaat behoorlijk snel, want hij speelde zichzelf al in de kijker van Oranje Onder 19. Afgelopen week had hij een EK-kwalificatietoernooi in Turkije, waarbij de resultaten wisselend waren. Hij merkte dat hij tegen verschillende tegenstanders kwam te spelen. “Waar het team van Montenegro bestond uit fysiek sterke spelers, was Italië juist weer voetballend sterk.”

Naast zijn zaalvoetballoopbaan is hij nog altijd actief bij WV-HEDW. Het team draait dit seizoen ijzersterk en staat met een voorsprong van negen punten op achtervolger Nootdorp ver bovenaan in de eerste klasse. “Het gaat inderdaad heel lekker. Ik denk dat we wel tevreden mogen zijn over de prestaties.” Abouseada, die hoopt op promotie naar de Hoofdklasse, vindt echter dat hij zelf nog voldoende heeft om te verbeteren. “Ik denk dat ik moet werken aan mijn volwassenheid op het voetbalveld. Bovendien kan ik de bal soms eerder afspelen.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)