Max Ossendrijver

Ossendrijver verruilt RODA ’23 voor Olympia Haarlem

Max Ossendrijver verruilt RODA ’23 komende zomer voor Olympia Haarlem. “Ik ben bezig aan m’n derde seizoen bij RODA ’23 en was voor m’n gevoel toe aan een nieuwe stap”, vertelt hij.

Zijn keuze voor Olympia Haarlem kwam tot stand via Barry Tjeertes, die naast zijn werk bij OFC ook trainer van Olympia Haarlem is: “Ik kwam met Barry in contact en we hebben een goed gesprek gehad. Ik voelde veel vertrouwen van hem en alles rond de club is goed geregeld, dat sprak me aan.” Tjeertes is uiteraard blij dat de centrale verdediger voor Olympia Haarlem heeft gekozen: “Ik volg Max al een aantal seizoenen en vond dit het juiste moment om hem te benaderen. We zijn in gesprek gegaan en ik heb hem uitgenodigd om eens te komen kijken, om een beter beeld te krijgen van het elftal en onze speelstijl. Dat heeft hij gedaan bij de bekerwedstrijd tegen de Zouaven.”

Max Ossendrijver

Ossendrijver verruilt de tweede klasse zondag dus waarschijnlijk voor de tweede klasse zaterdag (Olympia Haarlem gaat ruimschoots aan kop in de derde klasse). Maar dat is als het aan hem ligt nog lang niet zijn eindstation: “M’n doel is zo hoog mogelijk eindigen. Is het niet als prof, dan is het bovenin het amateurvoetbal. Komend seizoen wil ik me in de kijker spelen.” Tjeertes denkt dat Ossendrijver dat zeker in zich heeft: “Ik zie veel potentie in Max. Naast zijn fysieke kracht en lengte van 2,03 meter, beschikt Max ook over veel voetballende kwaliteiten. Ondanks dat hij nog jong is, weet hij al heel goed wat hij wil en wat hij hiervoor moet doen.”

Ossendrijver wil zich dus in de kijker spelen, wat hem ook bij RODA ’23 al aardig lukte. Meerdere clubs toonden interesse en een paar weken geleden liep Ossendrijver stage bij Almere City. “Daar ben ik helaas afgevallen, maar het was een mooie ervaring en smaakt naar meer.” Maar eerst maakt hij dus het seizoen af in Amstelveen: “Dat het voetbal nu even stil ligt, komt mij eigenlijk wel goed uit. Ik ben licht geblesseerd. Hopelijk ben ik weer fit als het seizoen verder gaat. Tot het einde van het seizoen zal ik alles geven voor het team.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)