Home / slideshow / OSV-aanvoerder Klaver neemt jeugdtrainerschap op zich

OSV-aanvoerder Klaver neemt jeugdtrainerschap op zich

OSV-aanvoerder Mischa Klaver gaat zich volgend seizoen inzetten voor de jeugd van de club. De voetballer van het eerste elftal sluit aan bij het Onder 13-elftal, waar hij assistent-trainer wordt. “Ik heb altijd bij OSV gespeeld en voetbal al jaren in het eerste elftal. Mocht je tijd hebben of kunnen, vind ik dat je je steentje aan de vereniging moet bijdragen”, stelt Klaver.

Ervaring

De kersverse oefenmeester ziet zijn huidige rol als ideale mogelijkheid om te onderzoeken of het trainerschap in de toekomst iets voor hem is. “Ik begin met assisteren bij een Onder 13-elftal om uit te zoeken wat ik zelf ervan vind. Vroeger heb ik dan wel eerder training gegeven bij OSV, maar ik moet het nu combineren met werk en mijn eigen trainingen en wedstrijden. Als ik dat kan combineren, dan ga ik zelf een team oppakken.”

Klaver heeft al de nodige ervaring in het geven van trainingen, omdat hij in het verleden al eerder de rol van assistent op zich nam. “Een jaar of acht geleden heb ik de E-selectie getraind, waarna ik in de D’tjes rolde. Destijds vond ik het hartstikke leuk om te doen, omdat ik ervan houd om kinderen iets over te brengen. In hoeverre ik dat kan, hoop ik kinderen iets bij te leren.”

“Het ligt aan de persoon hoe moeilijk of makkelijk het is om de kinderen aspecten van het voetbal te leren. Sommige voetballers komen naar de training en voeren alles uit wat de trainer zegt, maar denken niet na over het nut van de oefening. Daar is niets mis mee, maar als je de bedoeling achter de oefening weet dan is het eenvoudiger over te brengen.”

Toekomst

De captain heeft nog even rust, want hij hoeft pas volgend seizoen bij zijn nieuwe elftal te starten. “Ik begin volgend seizoen pas, omdat OSV bezig is om alle jeugdtrainers te herstructureren. De komende periode komen er buiten de bestaande een rits nieuwe trainers naar de club. Door de herstructurering moet er weer meer jeugd komen, waarmee de club naar een hoger plan wordt getild.”

Ondertussen richt hij zich eveneens op zijn eigen team. De selectie van OSV beschikt al jarenlang over een vaste kern aan spelers, wat Klaver erg prettig vindt. “We hebben een aantal nieuwe, jonge spelers erbij gekregen. Het overgrote deel van de groep zit echter al seizoenen lang bij de club. De meeste jongens kennen elkaar al vanuit de buurt. Anderen hebben jarenlang met elkaar op school gezeten, dus wat dat betreft is het een zeer hecht team.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Het Amsterdamsche Voetbal introduceert seizoensgids

Send this to a friend