Home / slideshow / OSV behaalt tegen EDO eerste drie punten van het seizoen

OSV behaalt tegen EDO eerste drie punten van het seizoen

OSV behaalde zaterdagmiddag zijn eerste drie punten van het competitieseizoen. De Amsterdammers speelden in een thuisduel tegen EDO, dat uiteindelijk met een uitstekende 2-0 overwinning werd afgesloten.

Kijk hier voor de uitslagen en stand in Zaterdag 2A

De thuisploeg verloor in de eerste twee competitiewedstrijden, waardoor hoofdtrainer Maurice Renger besloot om wat anders te spelen. Zo zette hij zijn team wat compacter op het veld, waarmee OSV de wedstrijd beter inging. Hoewel EDO probeerde om het OSV in aanvallend opzicht lastig te maken, kwamen de bezoekers moeilijk door de sterke verdediging van OSV heen. Aan de andere kant creëerde de gastheer een aantal kansen, waarbij het vlak voor rust raak was. Thimo de Jager liep twee minuten voor de theepauze richting de achterlijn en legde de bal terug op Eduard Lulaj. De voetballer kon de bal vervolgens eenvoudig binnenlopen en zo de openingstreffer op het scorebord zetten.

Het doelpunt zorgde ervoor dat EDO in de tweede helft moest komen en daardoor risico in de achterhoede moest nemen. Waar EDO niet tot grote kansen kwam, maakte OSV bij tijd en wijle gebruik van de weggegeven ruimte van de opponent. Ook OSV bleek echter niet in staat om een nieuw doelpunt te maken. Aan het einde van de wedstrijd ging EDO meer en meer aandringen en kreeg het nog een aantal kansen op de gelijkmaker, die niet binnenvielen. Na 90 minuten spelen was het Joey Noorderbos die alsnog de bevrijdende tweede treffer voor de thuisploeg binnenschoot en zo OSV drie punten bezorgde.

Renger kon na afloop zijn geluk niet op met de overwinning. “We hebben deze wedstrijd écht naar ons toegetrokken”, stelde hij tevreden. “Zo zie je maar dat je uiteindelijk na hard werken wordt beloond. We hanteerden vandaag een wat andere speelwijze en die heeft de spelersgroep uitstekend uitgevoerd. Daarvoor wil ik absoluut mijn complimenten naar de groep maken. Ondanks dat we met een aantal blessures zitten, kunnen we deze overwinning in onze zak steken.” De komende weken kan OSV zijn borst natmaken. In de maand oktober speelt de club namelijk tegen Purmersteijn (uit), AMVJ (uit), HBOK (thuis) en Aalsmeer (uit).

Tekst: Jordi Smit
Foto: HAV

Send this to a friend