Home / slideshow / OSV en Vitesse ’22 spelen doelpuntloos gelijk

OSV en Vitesse ’22 spelen doelpuntloos gelijk

OSV is ook in het tweede bekerduel van het nieuwe seizoen niet tot scoren gekomen. In een thuiswedstrijd tegen Vitesse ’22 kwamen de mannen van Maurice Renger niet verder dan 0-0.

Na de 3-0 nederlaag van afgelopen week tegen Legmeervogels was het voor OSV vooral zaak om de defensieve taken nog beter uit te voeren. Dat deed de club tegen Vitesse ’22 uitstekend, waardoor het al in de openingsfase domineerde. OSV leek zelfs op voorsprong te komen toen Bruce Karstens op de keeper van de bezoekers afging. De voetballer was echter niet in staat om de bal langs de sluitpost te krijgen, waardoor de 0-0 op het scorebord bleef staan. De hoekschop die eruit volgde kwam op het hoofd van Mischa Klaver terecht, maar ook hij maakte niet de openingstreffer. Wat volgde waren nog enkele afstandsschoten van OSV, maar deze waren niet goed genoeg om Vitesse ’22 aan het wankelen te krijgen.

Ook in de tweede helft was OSV de bovenliggende partij en creëerde het diverse kansen om op voorsprong te komen. Eduard Lulaj leek de gelukkige te zijn om te scoren. Hij schoof de bal langs de keeper van Vitesse ’22, maar deed dit net iets te zacht. Daardoor was Vitesse ’22 in staat om de bal hard weg te trappen. Door het inbrengen van Thimo de Jager werd OSV nog gevaarlijker. De Jager kreeg in de slotfase nog twee grote kansen om OSV alsnog naar een overwinning te schieten, maar tweemaal schoot hij niet raak. Daardoor staat OSV na twee wedstrijden spelen nog altijd op nul doelpunten voor, al verdiende het zaterdagmiddag wél een punt.

Renger zag zijn team defensief beter staan dan tegen Legmeervogels, maar hoopt dat de doelpunten snel gaan vallen. “Het feit is natuurlijk dat we al twee bekerwedstrijden niet in staat gebleken zijn om een doelpunt te maken, dus daaraan moeten we werken. Uiteindelijk hebben we goals nodig om te winnen. Verder ben ik over het spelbeeld en onze instelling zeer tevreden.”

Tekst: Jordi Smit

Send this to a friend