OSV en Waterwijk moeten genoegen nemen met een punt

Het duel tussen OSV en Waterwijk is zaterdagmiddag geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Beide ploegen pakten daarmee hun eerste punt van dit seizoen. OSV verloor vorige week nipt van Olympia Haarlem, terwijl Waterwijk dat deed tegen Monnickendam.

“We begonnen vrij aardig en creëerden best wat kansen, waaruit we zeker hadden moeten scoren”, zo vond OSV-trainer Maurice Renger over de beginfase van de wedstrijd. Daarin was Surainy Carolus met zijn reddingen echter belangrijk voor Waterwijk. Daarna kon Waterwijk de score openen via Lindo Pourchez, maar voor rust werd het via Raphael Fraser weer 1-1.

“In de rust heb ik aangegeven wat we druk vooruit moesten blijven geven en goals moesten gaan maken, want het zat er zeker in”, aldus Renger. OSV kwam na rust ook op voorsprong via Mischa Klaver, die binnenkopte uit een corner. Maar Waterwijk maakte via Tim Klaasen-Bos gelijk.

Tien minuten voor tijd kwam OSV met tien man te staan, nadat Jesse Willems aan de noodrem moest trekken. “Na die rode kaart hebben wij zeker nog kansen gehad en hadden we eigenlijk gewoon moeten winnen”, vond Waterwijk-trainer Ryan Smart. 

Ook Renger vond dat zijn ploeg aanspraak maakte op de drie punten: “Tot de rode kaart was het spelbeeld daar wel naar, wat mij betreft. Maar na de rode kaart was het met man en macht verdedigen en is het een gewonnen punt.” 

Beide trainers zagen in ieder geval dingen waar ze mee vooruit kunnen. “We hebben veel gecreëerd en het eerste punt smaakt naar meer”, aldus Renger. “We zijn weer op het spoor van hoe we in de voorbereiding ook speelden. Bovendien is het mooi dat een jonge speler als Kai van Essen, die is doorgestroomd vanuit de O18, al twee keer onze beste man op het veld is. Als club willen we dit seizoen meer jeugdspelers laten doorstromen en het is mooi dat dat goed uitpakt”, aldus Smart.

Volgende week gaat OSV op bezoek bij Always Forward in Hoorn. Waterwijk reist opnieuw af naar Amsterdam, dan voor een bezoek aan Arsenal. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)