OSV gaat flink onderuit tegen Maarssen

OSV heeft ook het derde duel in de beker niet winnend kunnen afsluiten. Na een eerdere 3-0 nederlaag en 0-0 gelijkspel, verloren de Amsterdammers ditmaal kansloos van Maarssen.

De eerste helft was behoorlijk van OSV-kant. Maarssen had de eerste twee wedstrijden in de bekerpoule gewonnen, waardoor de club tegen OSV de favoriet was. Desondanks kwam de ploeg van hoofdtrainer Maurice Renger goed mee in de wedstrijd. Het creëerde zelfs een aantal kansen voor de voorsprong, maar een openingstreffer bleek te veel van het goede. Lang bleef het 0-0 staan, maar vijf minuten voor rust was het dan toch raak. Door verkeerd terugkaatsen door de verdediging van OSV kon Maarssen met een 0-1 voorsprong rusten.

Het was een tegenvaller voor de gastheer, maar het eerste bedrijf bezorgde OSV eveneens voldoende zelfvertrouwen. Dat veranderde vlak na de theepauze, want door een inschattingsfout in de OSV-defensie werd de achterstand verdubbeld. De rechtsbuiten van Maarssen gaf de bal aan de centrumspits, die eenvoudig wegdraaide en scoorde. Vlak daarna viel ook de 0-3, waarna de wedstrijd voor OSV wel was gespeeld. Dat het uiteindelijk zelfs nog 0-6 werd voor de bezoekers was teleurstellend, maar die uitslag leek uitsluitend voor in de boeken.

De conclusie is dat OSV in de drie bekerwedstrijden geen enkel doelpunt wist te maken, terwijl de ploeg wél negen doelpunten tegen kreeg. Genoeg werk aan de winkel dus voor Renger: “We hebben terecht verloren, maar het had niet gehoeven om met 0-6 te verliezen. Als je met 0-3 of 0-4 verliest, dan kan je er als coach nog mee leven. Maar deze uitslag vond ik eerlijk gezegd wel pijnlijk. Het is natuurlijk gewoon een baaldag met zo’n uitslag, maar tijdens de trainingen gaan we weer vol aan de bak. Volgende week start de competitie, dus daar kijken we met z’n allen naar uit.”

Tekst: Jordi Smit