Home / Algemeen / OSV geeft HBOK laatste zetje richting nacompetitie

OSV geeft HBOK laatste zetje richting nacompetitie

Woedend of in tranen verlieten spelers van zaterdag tweedeklasser HBOK het veld. De hoop op een Houdini-act leek de Zunderdorpers deze weken vleugels te geven en met de resultaten op de andere velden in het achterhoofd, was dat zelfs geen gekke gedachte meer. OSV weigerde mee te werken aan de comeback van HBOK en duwde de ploeg van Jan de Haze naar de nacompetitie toe.

“Er wordt gewonnen, maar we gaan niet meer praten over hoe dat ging”, wilde OSV-trainer Ron van der Velde gelijk benadrukken. Zijn ploeg is veilig en daarmee werd de doelstelling behaald. Dat dit ten koste gaat van HBOK, werd bij de spelersgroep met gejuich ontvangen. “Ik wist het niet, maar in het verleden heeft HBOK OSV een pootje gelicht. Al die jongens kennen elkaar. Ik heb juist liever dat HBOK erin blijft; dichtbij en altijd leuk.”

Aan beide kanten stond er enorm veel spanning op. Dat bevorderde het voetbal niet. Voor HBOK zat er niets anders op dan te winnen en daar waren de Zunderdorpers ook goed naar op weg. De eerste kans van de wedstrijd was gelijk raak. Terwijl OSV-verdediger Jordy van Beek zijn veters stond te strikken (Van der Velde: “Ik heb op mijn zesde geleerd dat zoiets niet mag”) kon zijn directe tegenstander Sverre Ubbels de achterlijn halen en Max Sajet in staat stellen de score te openen: 1-0.

Vrijwel uit het niets kwam OSV halverwege de eerste helft op gelijke hoogte. Een hoekschop van Nicky Roele werd binnen gekopt door aanvoerder Mischa Klaver: 1-1. Enkele minuten daarvoor werd een treffer van Roele afgekeurd wegens buitenspel. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. Toch slaagde HBOK erin na een uur spelen weer aan de leiding te komen. Opnieuw speelde Sajet een belangrijke rol, nu als aangever, en was Kid Ronday de afmaker voor de 2-1.

“Na de 2-1 speelden we een gewonnen wedstrijd”, vond De Haze. De oefenmeester zag zijn HBOK meerdere kansen op een beslissende derde treffer om zeep helpen. Invaller Niall Raben kon zijn kopbal niet tussen de palen krijgen, een schot van Jesse Braspenning ging via de vingertoppen van de doelman over en Sajet vond het zijnet. “Die derde hadden we allang moeten maken, dan was het gebeurd. De voorsprong mag je niet meer weggeven, maar wij doen dat wel. We doen onszelf tekort en dat is dit seizoen heel vaak het geval.”

De drang van HBOK naar die derde treffer zorgde ervoor dat er achterin veel ruimte ontstond. Eén uitbraak, vijf minuten voor tijd, was voldoende voor OSV om de 2-2 te maken. Een lage voorzet van Jesse Willems werd van dichtbij binnen gewerkt door Roele. In de blessuretijd liet de clubtopscorer van de bezoekers het doek vallen over HBOK door de 2-3 in een leeg doel te lopen.

HBOK krijgt in de nacompetitie de kans om degradatie te voorkomen. Het wordt een lange weg voor de Zunderdorpers. “We weten wat we moeten doen. Drie finales en ze alledrie winnen.” De Haze blijft moedig en vol vertrouwen. “Deze slag hebben we verloren, maar de oorlog nog niet.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s Rikus de Lange

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)