Dave Severins

OSV haalt na Koen Verlaat ook Dave Severins naar Amsterdam

Dave Severins is aankomend seizoen onderdeel van de selectie van OSV. De voetballer komt over van Zwaluwen ’30 dat afgelopen voetbaljaar degradeerde uit de eerste klasse.

Een aantal verenigingen had vroegtijdig interesse in Severins, waardoor hij meerdere gesprekken voerde. Ook WV-HEDW ging met hem om de tafel zitten, maar uiteindelijk ketste een overstap af. OSV besloot vervolgens toe te happen en Severins de mogelijkheid te bieden om naar de Amsterdamse club te komen. Dat zou dan in navolging zijn van Koen Verlaat die al een paar weken eerder met dezelfde transfer naar buiten kwam.

Severins had direct een goed gevoel toen hij met hoofdtrainer Maurice Renger zat. “Het is simpelweg een fijne en leuke trainer”, stelt hij. “Als voetballer heeft hij natuurlijk op een hoog niveau gevoetbald, terwijl hij als hoofdtrainer ook ambitieus is. Natuurlijk is het feitelijk een stapje terug dat ik maak, maar anderzijds kom ik in een interessante competitie terecht waarin de clubs over een hoog niveau beschikken. Ik zal daarom hard mijn best moeten doen om mezelf te bewijzen.”

Begin augustus begint de voorbereiding voor Severins, waarbij hij erop gebrand is om zichzelf te laten zien. “De trainer heeft me wel eens zien spelen, maar wil het verder van me zien in de voorbereiding. Voor mij is de club OSV ook nieuw. Ik heb van Koen al een beetje gehoord wat de sfeer van de club is en zal dat volgend seizoen zelf gaan meemaken.”

Na een seizoenlang in de onderste regionen van de eerste klasse te hebben gespeeld, is Severins blij met de overstap naar OSV. “De club wil graag bovenin de tweede klasse meedoen. Ik denk dat ik met dat voetbal ook meer tot mijn recht zal komen. Ondertussen zal ik kritisch blijven kijken naar mijn spel.” Hoewel hem de komende anderhalve maand geen voetbal te wachten staat, is hij van plan om fit aan de voorbereiding te beginnen. “Ik ben iemand die graag traint en sport, dus dat zal ik blijven volhouden. Het is mijn doel om in de eerste week van de voorbereiding direct bij de kopgroep te zitten.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Website Zwaluwen ’30

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV