OSV in blessuretijd onderuit bij Olympia Haarlem

Op bezoek bij Olympia Haarlem is OSV vlak voor tijd tegen een 2-1 nederlaag aangelopen. Toch was OSV-trainer Maurice Renger zeker niet ontevreden met wat zijn ploeg liet zien.

Vooraf was het best even spannend voor OSV: de ploeg kreeg in de beker 12 tegengoals om de oren. “Dat is natuurlijk niet lekker. Zeker niet als je dan de competitie begint uit bij Olympia Haarlem, wat mij betreft een kampioenskandidaat”, aldus Renger. Vanwege de teleurstellende resultaten in de beker koos hij ervoor om zijn ploeg anders neer te zetten: “We zijn gestart in een iets andere formatie, wat verdedigender dan normaal, om niet in het mes te lopen.”

Dat pakte in de eerste helft goed uit. OSV bleef lang op de been en gaf de Haarlemmers weinig kansen. Toch wisten ze er vijf minuten voor tijd doorheen te komen, na een foutje achterin bij de Amsterdammers. “Jammer, want als je met 0-0 de rust in gaat, kun je in de tweede helft misschien wat risico nemen”, zo vond Renger.

Maar omdat er dus 1-0 op het bord stond, liet hij het tactisch in eerste instantie staan. Na een kwartier besloot hij alsnog zijn ploeg wat verder naar voren te sturen. “Dat pakte prima uit, we kwamen wat meer voor hun goal. Een kwartier voor tijd zijn we 1 op 1 gaan spelen achterin.” Met resultaat: Jesse Willems maakte een paar minuten later de 1-1. 

Daar bleef het helaas voor OSV echter niet bij. In blessuretijd kreeg de ploeg alsnog de 2-1 om de oren. “Jammer, maar ik ben tevreden met hoe we het vandaag hebben ingevuld. Dit is een stap die de groep nog moet maken, dat we dan gewoon een punt over de streep trekken. Daarin zijn we misschien nog iets te druistig. Maar het gevoel is goed.”

Net als afgelopen seizoen gaat Renger met zijn ploeg voor handhaving: “Ik denk dat de groep wat gebalanceerde is van vorig seizoen, we hebben wat meer keuzes. Maar de jongens moeten nog wel op elkaar ingespeeld raken. We willen ons graag direct handhaven, dat is de doelstelling. Daarom willen we zo snel mogelijk punten sprokkelen.” 

Daar hoopt OSV volgende week mee te beginnen, als het bezoek krijgt van Waterwijk. De Almeerders verloren het openingsduel van de competitie met 0-1 van Monnickendam. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV