Home / slideshow / OSV is FC Zaandam met zes treffers de baas

OSV is FC Zaandam met zes treffers de baas

OSV heeft de wedstrijd tegen FC Zaandam winnend afgesloten. De Amsterdammers wonnen met 2-6, waardoor het koploper blijft in de tweede klasse.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

De bezoekers begonnen uitstekend aan het duel. FC Zaandam speelde zoals OSV dat vooraf verwachtte. Dat zorgde ervoor dat de ploeg van hoofdtrainer Maurice Renger de ruimtes die de tegenstander liet liggen goed kon benutten. Het duurde daarom niet lang voordat de eerste treffers op het scorebord stonden. Waar Joey Noordenbos de eerste twee treffers maakte, vergrootte Nicky Roele de stand nog voor rust tot 0-3.

Er leek dan ook niets aan de hand voor OSV, maar in de fase na het derde doelpunt kwam de ploeg toch in de problemen. FC Zaandam kreeg meer ruimtes op het middenveld, waardoor het terugkwam tot 2-3. Door twee rode kaarten van de thuisploeg kreeg OSV het echter weer eenvoudiger en liep het uit tot een ruime zege. Roele, Hidde Rozendaal en Kenzo Davids zetten de eindstand op 2-6.

Door de driepunter staat OSV nog altijd alleen bovenaan in de competitie. “We hebben vandaag weer een goede overwinning behaald”, stelt Renger. “De eerste helft was goed van onze kant, maar vervolgens gaven we teveel ruimtes weg. Het duel laat zien dat we vooral niet te makkelijk moeten denken, want elke wedstrijd kan lastig zijn.” Aankomend weekend neemt OSV het op het eigen complex op tegen FC Aalsmeer.

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV