OSV klimt door zege op Marken naar subtop

In de zaterdag tweede klasse A heeft OSV de zege bij koploper Monnickendam sterk opgevolgd. Op eigen bodem won de ploeg van trainer Ron van der Velde met 2-0 van Marken. Joey Noordenbos was met twee treffers de belangrijkste man aan de kant van de thuisploeg. Door de zege klimmen de blauwzwarten naar plek vier op de ranglijst.

Doelpuntenmaker Noordenbos zag een verdiende zege voor OSV dat voor de rust al de eindstand op het scorebord zette. “Ik vond ons voor rust vooral aan de bal zeker de betere ploeg”, aldus Noordenbos, die denkt dat OSV zich dit seizoen wel kan handhaven in de subtop. “Ik heb nog geen ploeg gezien die echt beter was. Iedereen kan in deze competitie van elkaar winnen. Onze kracht is dat wij vanaf het begin strijden voor de overwinning en echt vechten voor de punten.”

Met twee redelijk op elkaar lijkende treffers bereikte OSV in een zetel de pauze. Jesse Willems had in de beginfase van dit duel nog pecht in de afronding. In de 28ste minuut was het wel raak voor de thuisploeg. Noordenbos opende uit een steekbal van Dave Sijbrands met een schot in de korte hoek de score. Vier minuten later bracht Sijbrands de spits opnieuw in stelling. Dit keer was hij met een lob doelman Jeffrey Koreman te slim af.

In het tweede bedrijf kreeg OSV het moeilijker en moeilijker. Sluitpost Yort Willems hield de ploeg uit Noord meerdere keren op de been. Ook een strafschop van de gasten wist hij uit het doel te houden. Ook OSV kreeg nog een aardige kans op een derde treffer, maar Jermaine Jeulink had het vizier niet op scherp. OSV is door de zege geklommen naar de vierde plek op de ranglijst. Volgend weekeinde staat de derby van Oostzaan op visite bij OFC op de agenda. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.