OSV meldt zich na zege op DVVA bovenin

OSV blijft goed meedraaien in de top van de zaterdag tweede klasse A. De ploeg van Ron van der Velde versloeg stadgenoot DVVA met 4-1 en liep daardoor in op de morsende koploper Monnickendam (7-1 bij Buitenveldert). Nicky Roele en Joey Noordenbos waren allebei twee keer trefzeker.

Het verbaasde Van der Velde dat hij na een erg goede eerste helft in de tweede helft op sommige momenten bijna met samengeknepen billen stond te coachen. Na de eerste helft leek er immers weinig aan de hand. OSV leidde halverwege met ‘slechts’ 2-0 door doelpunten van Roele en Noordenbos. “Wij waren echt beter. DVVA had niets in te brengen, wij waren veel meer aan de bal. Het verschil had meer mogen zijn dan die 2-0.”

Nadat Noordenbos er vlak na de rust 3-0 van maakte, dacht OSV dat de buit binnen was. “Mijn spelers werden te laconiek. DVVA paste een paar wissels toe en kwam zo ook terug in de wedstrijd”, refereerde Van der Velde aan de 3-1 van Edzo Kloosterboer. “In sommige fases geven we te weinig thuis, zijn we overal te laat. Ergens denken mijn spelers: we zijn er al.”

De tweede treffer van Roele (de 4-1) was de beslissing, maar zelfs daarna gaf de thuisploeg nog veel kansen weg. Ondanks de ruime voorsprong bleef het spannend. “Het had zomaar nog 4-2 of zelfs 4-3 kunnen worden.” Dat gebeurde niet, waardoor OSV de derde zege van dit seizoen boekte. Met tien punten uit de eerste vijf wedstrijden wordt de tweede plaats gedeeld met Arsenal.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: John Beckman