Home / Zaterdag 2a / OSV neemt pas na rust afstand van FC Zaandam

OSV neemt pas na rust afstand van FC Zaandam

OSV is erin geslaagd om het thuisduel met FC Zaandam winnend af te sluiten. Ondanks een stroeve eerste helft won de club met 4-1.

De Amsterdammers waren voorafgaand aan de wedstrijd de favoriet, maar hadden het voor rust behoorlijk lastig tegen de opponent. Waar OSV probeerde om tot kansen te komen, was het FC Zaandam dat de beste mogelijkheden creëerde. Het slaagde er echter niet in om de bal tegen de touwen aan te schieten, waardoor OSV opgelucht kon ademhalen.

In de tweede helft besloot OSV uit een ander vaatje te tappen. De gastheer zette meer druk naar voren en kwam razendsnel op een 3-0 voorsprong te staan. Scotty Coolen was de maker van de eerste treffer, waarna Jesse Willems twee doelpunten op zijn naam zette. Saifeddine el Abid zorgde nog voor de aansluitingstreffer, maar spanning leverde het niet op. Willems maakte zijn hattrick namelijk compleet en zorgde zo voor een 4-1 eindstand.

“Ik denk dat we een terechte overwinning hebben geboekt”, liet Maurice Renger weten. “FC Zaandam speelt anders dan voor de winterstop. In de eerste helft mochten we van geluk spreken dat het 0-0 bleef staan, maar na rust hebben we het goed gedaan.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV