Home / Algemeen / OSV niet opgewassen tegen ZOB

OSV niet opgewassen tegen ZOB

OSV is in de zaterdag tweede klasse A teruggevallen in het rechterrijtje. De ploeg van Ron van der Velde ging op eigen veld met 0-3 onderuit tegen ZOB en zakte hierdoor naar de achtste plaats.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal stond OSV onder druk van de bezoekers. Nadat doelman Yort Willems vroeg in het duel de vrijstaande Dennis Pals van het scoren kon weerhouden, werd hij na negen minuten alsnog gepasseerd. Een lage voorzet van Pals werd door Dave Ninteman achter de sluitpost gewerkt: 0-1. Pas daarna, in de twintigste minuut, kon OSV licht gevaar stichten. Een inzet van Joey Noordenbos werd gekeerd door ZOB-keeper Bjorn Huisman.

De thuisploeg kwam geen moment in de wedstrijd en ZOB was veel vaker gevaarlijk. Zo schoot Mike van Koert rakelings over en mikte Colin Coenderman (ex-Purmersteijn) naast. Vrij snel in de tweede helft was diezelfde Coenderman opnieuw dicht bij de 0-2, alleen werd zijn inzet goed geblokt door Tim Beelen.

Na een klein uur spelen kwam OSV iets meer aan voetballen toe, zonder echt dreigend te zijn. Het bleef bij twee kopballen van Nicky Roele, die allebei over het doel gingen. In de 62ste minuut lukte het de bezoekers om de marge te verdubbelen. Uit een vrije trap van Pals kon de geheel vrijstaande Van Koert de 0-2 binnen koppen. Na deze treffer was het geloof bij de thuisploeg weg en kon ZOB het duel simpel uitspelen. Dat resulteerde ook in een derde treffer. Coenderman kon profiteren van verkeerd inschatten bij OSV om de 0-3 eindstand op het scorebord te brengen.

Door de nederlaag zakten de Amsterdammers naar de achtste plaats. Volgende week gaan zij op bezoek bij koploper Monnickendam, dat de eerste periodetitel in de wacht sleepte. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.