Home / slideshow / OSV sleept eerste driepunter tegen EDO uit het vuur
Maurice Renger

OSV sleept eerste driepunter tegen EDO uit het vuur

OSV en EDO leken in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen af te stevenen op een bloedeloos gelijkspel, maar niets was minder waar. De thuisploeg ging in de slotfase alsnog met de overwinning ervandoor.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Het team van Maurice Renger begon slordig aan de wedstrijd. Waar EDO besloot om de kat uit de boom te kijken, lukte het OSV maar niet om tot grote kansen te komen. De gastheer kreeg wel enkele kleine kansen voor het doel van EDO, maar deze waren nauwelijks noemenswaardig om op voorsprong te kunnen komen. Het resulteerde erin dat beide ploegen met de brilstand op het scorebord naar de kleedkamers gingen.

In de tweede helft speelde OSV wat beter, maar het bleef moeite houden om de weg naar het doel van EDO te vinden. De Amsterdammers kregen een aantal kleine mogelijkheden die er niet in gingen. Aan de andere kant mocht OSV van geluk spreken dat ze niet op achterstand kwamen, want EDO kreeg zelf eveneens twee kansen voor een voorsprong. Het leek dan ook uit te lopen op een doelpuntloos duel, maar in de slotfase zorgde Thimo de Jager alsnog ervoor dat de drie punten in Amsterdam bleven: 1-0.

“Ik heb vandaag goede onderdelen gezien, maar ook zaken waarmee we nog aan de slag moeten”, stelde Renger na het duel. “Buiten enkele goede fases waren we eveneens slordig in balbezit. Desondanks mogen we tevreden zijn met de overwinning. Het moet de komende weken zeker beter, maar deze punten pakken ze niet meer van ons af.”

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV