Home / Hoofdklasse B zaterdag / OSV stunt en verslaat Swift in de beker

OSV stunt en verslaat Swift in de beker

Een stunt van formaat dinsdagavond in de districtsbeker: tweedeklasser OSV wist Hoofdklasser Swift uit te schakelen. In Amsterdam Noord stond er na het laatste fluitsignaal een 6-4 stand op het scorebord.

OSV-trainer Ron van der Velde besefte dat het een lastige avond zou worden: “Normaal gesproken verlies je 9,5 keer als je 10 keer tegen Swift speelt. We spelen in de competitie heel aanvallend, maar dat leek me niet slim, dus stonden we wat meer teruggetrokken.” Hoewel OSV zich verdedigend opstelde, leek dat in de openingsdagen niet het gewenste effect te hebben. Al binnen een kwartier stond er een 0-2 voorsprong voor Swift op het scorebord.

Maar OSV herpakte zich en wist een 0-2 achterstand in een tijdsbestek van enkele minuten om te keren naar een 4-2 voorsprong. Dat was ook de ruststand. Van der Velde wist niet wat hij zag: “Echt elke aanval was raak en de ene goal was nog mooier dan de ander.” Ook Swift-trainer Martin de Groot was verbaasd: “We begonnen heel goed, maar letten even niet op en geven dan de wedstrijd in een paar minuten tijd weg.”

De voorsprong gaf OSV vertrouwen en de tweedeklasser ging dan ook steeds meer zijn eigen spel spelen. Dat leidde er na rust toe dat de voorsprong verder opliep naar 6-2. In de slotfase werd het iets té aanvallend en kon Swift nog terug komen tot 6-4.

De Groot baalde na afloop: “Ik wil elke pot winnen, of het nou een trainingsduel, de competitie of de beker is. Dat heb ik ook geprobeerd over te brengen aan de groep, maar is nu helaas niet gelukt.” Toch is hij ervan overtuigd dat zijn ploeg er zaterdag weer staat: “Dit is zonde, maar zorgt er wel voor dat er zaterdag een positief agressieve, getergde groep staat tegen Nijkerk.”

Bij OSV heerste uiteraard blijdschap na afloop: “Dit is toch een historisch resultaat voor OSV. Het team heeft gestreden en het fantastisch gedaan”, aldus een trotse Van der Velde. Komende zaterdag gaat hij met zijn ploeg op bezoek bij Marken.

Send this to a friend