OSV verslaat dolend Blauw-Wit Beursbengels met minimaal verschil

Zaterdag tweedeklasser Blauw-Wit Beursbengels komt steeds meer in een neerwaartse spiraal. Voetballend vermogen voldoende, maar de resultaten van de afgelopen weken hebben het zelfvertrouwen kennelijk toch aangetast. Door een 0-1 nederlaag tegen OSV staat de ploeg van Jean-Paul van Zoghel en Ronald van de Meent op de nacompetitieplek.

In tegenstelling tot de vorige ontmoeting (4-5) werd het nu geen doelpuntenfestijn. Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Een schotje van Serginio Eijken was een prooi voor OSV-doelman Yort Willems. Na een kwartier kwamen de bezoekers uit het niets aan de leiding. Na knullig uitverdedigen van Blauw-Wit Beursbengels kreeg de volkomen vrijstaande Nicky Roele de bal opeens voor zijn voeten en wist daar wel raad mee.

De openingstreffer kwam als een mokerslag voor de Amsterdammers. Toch kregen ze nog steeds betere kansen. Een vrije trap van Erwin Smajic werd fraai naast getikt door Willems en de aanvaller vergat even later een slippertje van de sluitpost af te straffen. Aan de andere kant van het veld wist OSV met hun uitvallen enkele dotten van kansen niet te verzilveren.

De ploeg van Ron van der Velde, die eerder deze week zijn contract met een jaar verlengde, kon de slotfase zonder veel moeite overleven. Mede omdat haast, misverstanden en het vermogen om de juiste man aan te spelen, Blauw-Wit Beursbengels parten speelden. Omdat de concurrentie wel punten pakte, zijn de Amsterdammers naar de twaalfde plek gezakt. OSV heeft de vijfde plaats verstevigd.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Met dank aan Luc van Bolderick

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)