OSV verslaat FC Aalsmeer en maakt Zaterdag 2a nóg spannender

Ook nu het seizoen inmiddels over de helft is, blijft het onverminderd spannend in Zaterdag 2a. Bijna elk duel kan de stand weer compleet doen opschudden. Zo ook OSV – FC Aalsmeer. Hoewel OSV voorafgaand aan het duel slechts achtste stond, is zelfs die ploeg nog een kanshebber voor de titel. Zo dicht zit alles bij elkaar. FC Aalsmeer schuurde tegen koploper Purmersteijn aan. Na de 3-0 zege van OSV klimt de ploeg slechts één plekje. Het staat nu zevende, maar het verschil met de koploper is slechts 4 punten.

In het eerste half uur deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. De bezoekers uit Aalsmeer wilden druk zetten en zo een goal forceren, maar OSV had niet heel veel moeite met die tactiek. De enige goede doelpoging van Aalsmeer was een vrije trap van Burak Sitil. OSV kreeg iets meer kansen en benutte er ook één. Een hoekschop werd door Eduard Lulaj binnen gekopt.

Trainer Jesse Donker van Aalsmeer probeerde na rust duidelijk iets te forceren en bracht met Coen Lips nieuw elan op het middenveld. Het hielp echter weinig, waardoor Donker rigoureuzer moest ingrijpen. Hij wisselde linksback Daan van Huffel voor aanvaller Jordy de Groot. Aalsmeer ging voor alles of niets en daar wist OSV van de profiteren. Het veld lag aan de linkerkant helemaal open en dat stelde Landry Monni in staat om de 2-0 te maken. Kort voor tijd maakte hij ook nog de 3-0.