OSV verslaat FC Zaandam in derby

Zaterdagmiddag stond de derby tussen FC Zaandam en OSV op het programma. Eerder dit seizoen werd het bij OSV als 5-2 voor de Amsterdammers. Ook dit keer hield de ploeg van Ron van der Velde 3 punten over aan de derby: 1-2.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

In de openingsfase tastten beide ploegen voorzichtig af en ging het spel op en neer. Na iets meer dan een kwartier ontstond de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Cerezo Hartgers kon uithalen, maar de OSV-doelman redde. Aan de andere kant kreeg ook OSV een goede mogelijkheid. Maar de grootste kans was na ruim een half uur voor FC Zaandam. Uit een corner van Michael Nguyen was Franklin Kesser dicht bij de 1-0, maar Yort Willems redde met het hoofd. Daarna kreeg de thuisploeg nog een goede kans, maar een inzet van Jesse Kramer verdween via een OSV-been net naast de paal. Vlak voor rust was OSV nog een keer gevaarlijk, maar er vielen geen goals voor rust.

Meteen na rust had Hartgers weer een grote kans, maar één op één wist hij het niet af te maken. Met een uur op de klok viel dan toch de eerste goal van het duel. Elias Clement verloor de bal, waarna Jermaine Jeulink van afstand kan uithalen. Zijn schot van 30 meter afstand verdween achter Witlam in het doel. Toen Zaandam even later tijdelijk met een man minder stond vanwege een blessure, profiteerde OSV opnieuw. Na een lange bal kopte Eduard Lulaj fraai de 0-2 tegen de touwen. Daarmee leek de wedstrijd plotseling gespeeld.

FC Zaandam probeerde snel de aansluitingstreffer te maken, maar de verdediging van OSV stond goed. Met nog 10 minuten te gaan viel de aansluitingstreffer alsnog. Uit een penalty zorgde Serdar Özturk voor de 1-2. In de slotfase hoopte de thuisploeg er nog een punt uit te slepen, maar daar slaagde het niet in.

Een belangrijke zege voor OSV, want het blijft daardoor meedoen om de titel in Zaterdag 2a. OSV staat nu 4 punten achter op koplopers Zandvoort en AMVJ. Volgende week treft OSV Jong Holland.

Foto’s: John Beckamn