OSV verslaat FC Zaandam met 5-2

Vorig weekend won OSV met 2-0 van DVVA, de goals vielen door de wind toen na rust. Deze zaterdag nam de club het op Sportpark Oostzanerwerf op tegen FC Zaandam. Tegen de ploeg uit Zaandam werd het afgelopen seizoen tweemaal gelijk gespeeld.

Het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Wel had FC Zaandam de overhand. De bezoekers wisten meerdere malen voor het doel van OSV op te duiken, maar het zorgde niet voor  grote kansen. Gedurende het tweede deel van de eerste helft kwam OSV beter in de wedstrijd. Zo was de ploeg via de zijkanten gevaarlijk. De pogingen waren gemakkelijke prooien voor de keeper van Zaandam. In minuut dertig opende OSV de score. Na zeer fraai combinatiespel, de bal ging van voet naar voet, kon de bal dwars door de Zaanse verdediging gaan. Amine Aboutaleb gaf de bal met een hakje mee aan Jesse Willems. Hij kon de bal koelbloedig achter de doelman schieten. Daarna volgde snel de 2-0. Vanuit de omschakeling kreeg Aboutaleb de bal via de lucht aangespeeld. Met een omhaal gaf hij de bal vervolgens diep. Met een stift wist Nicky Roele de bal achter de Zaandam goalie te krijgt.

Na rust was OSV vanaf de rechterkant meerdere malen gevaarlijk. Echter was FC Zaandam dicht bij de aansluitingstreffer. Een vrije trap spatte uiteen op de paal. Toch was het OSV dat als eerste scoorde na rust. Joey Noordenbos wist na een voorzet de bal binnen te schieten. Direct daarna gaf Aboutaleb een splijtende pass, Mo Elboughiali stond op het randje van buitenspel maar wist te scoren. De grensrechter van FC Zaandam vlagde nog, maar werd overruled door de scheidsrechter. Gedurende de tweede helft probeerden de bezoekers nog te scoren en kwam het tot enkele kansen. Wel ontstond er ruimte achterin. OSV wist hiervan te profiteren. Na een vloeiend uitgespeelde aanval wist Willems zijn tweede van de middag te scoren.

OSV wist niet de nul te houden. In de slotfase wist Zaandam nog de eretreffer te scoren. De bal werd vanaf de rand van het strafschopgebied binnen geschoten. In de blessuretijd werd het zelfs nog 5-2, na een goede individuele actie wisten de bezoekers nog te scoren.

Na afloop was OSV-trainer Ron van der Velde erg positief over het aanvallende spel van zijn ploeg. “De eerste twee goals zie je niet zo vaak… Die eerste goal, een keer raken en dwars door het midden. En die tweede, dan geeft hij hem mee met een omhaal.” Na rust zag Van der Velde zijn team weer gemakkelijk meerdere goals maken. Wel vond hij het vervelend om te zien dat zijn spelers, ondanks de ruime voorsprong, niet altijd de verdedigende taken uitvoerden.

Door de zege staat OSV tweede in de zaterdag tweede klasse A. Ook andere Amsterdamse ploegen doen het dit seizoen goed. Klik hier om de uitslagen, standen het programma te zien.