OSV verslaat ook DWS en boekt derde zege op rij

Voor OSV en DWS was het laatste duel van 2022 een geweldige kans om weg te komen uit de onderste regionen en een sprong te maken op de ranglijst. OSV begon het seizoen moeizaam, maar won zijn afgelopen twee duels en ging dus met vertrouwen het duel tegemoet. DWS sprokkelde punten met diverse gelijkespelen. DWS startte het duel als negende, OSV als tiende. Het was OSV dat in dit laatste duel voor de winterstop als winnaar uit de bus kwam: 2-1.

“We begonnen goed aan de wedstrijd, het eerste kwartier was voor ons”, zo vond DWS-trainer Patrick van Leeuwen. OSV-trainer Maurice Renger beaamde dat, maar zag wel zijn ploeg op voorsprong komen. OSV wist te profiteren na miscommunicatie achterin bij DWS en maakte via Jesse Willems de 1-0. Dat was ook de ruststand.

Meteen na rust trok DWS de score gelijk. Tim Kuiper miste de bal, waardoor Daryl Bobson recht op het doel af kon en de 1-1 mocht maken. “Daarna gingen we nog een kwartier goed verder, maar daarna ebde het weer weg. Complimenten ook voor OSV, de strijd en beleving die zij in de wedstrijd gooiden”, aldus Van Leeuwen. Uiteindelijk was het dan ook OSV dat tien minuten voor tijd nog de winnende maakte. Zino Hartgers kon doorlopen en legde de bal af op de meegelopen Jesse Willems, die de 2-1 binnen tikte.

Voor Maurice Renger en zijn ploeg dus een flinke opsteker. Na een moeizame seizoensstart werd nu drie keer op rij gewonnen: “Voor deze reeks gaf ik aan dat het drie finales waren, dan is het lekker als je die alle drie winnend afsluit. We kunnen concluderen dat we een eindsprint hebben ingezet. Nu gaan we kijken hoe we het beter kunnen doen in de tweede seizoenshelft, we kijken ernaar uit.”

Hoewel Van Leeuwen met zijn ploeg het jaar dus afsloot met een nederlaag, blikt hij tevreden terug op de eerste seizoenshelft: “De competitie is nieuw, we spelen op een nieuw complex en we hebben een nieuwe groep spelers. In geen enkele wedstrijd hebben we echt onder gedaan voor de tegenstander, alleen AFC steekt er met kop en schouders bovenuit. Maar we kunnen goed meekomen in deze competitie en ik heb dan ook alle vertrouwen in de tweede seizoenshelft.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)