Home / slideshow / OSV verwelkomt Joshua Zaandam: “Voor de nodige rust zorgen in het spel”

OSV verwelkomt Joshua Zaandam: “Voor de nodige rust zorgen in het spel”

Joshua Zaandam keert na vier seizoenen terug op de Amsterdamse voetbalvelden. De voormalig controlerende middenvelder van JOS Watergraafsmeer komt komend seizoen de spelersselectie van OSV versterken.

De 24-jarige voetballer speelde tussen 2014 en 2017 met Maurice Renger, de huidige hoofdtrainer van OSV, bij JOS Watergraafsmeer samen. “Destijds wist ik al dat hij trainer wilde worden en beloofde ik hem dat ik ooit een keer naar hem toekwam als hij een club had”, vertelt Zaandam, die vorig seizoen al een berichtje van Renger kreeg. “Toen besloot ik echter om in een vriendenteam van sv Beemster te spelen”, legt hij uit. Na zijn verhuizing naar Amsterdam-Noord besloot Zaandam zelf contact te zoeken met Renger. “Bij sv Beemster had ik het uitstekend naar mijn zin, maar we speelden wel vierde klasse. Ik zag bij mezelf daardoor enige nonchalance ontstaan, terwijl ik momenteel pas 24 jaar oud ben. Daarom leek het me mooi om bij OSV twee klassen hoger te spelen en weer meer van mezelf te vragen.”

Zaandam trainde de afgelopen maanden door bij sv Beemster. Drie weken geleden stopten de trainingen daar en ging hij door bij zijn nieuwe club. “In de selectie van OSV kende ik al twee mensen, terwijl ik de rest de afgelopen drie weken heb leren kennen. We beschikken over een groep met een uitstekend niveau. Voor mezelf is het voorlopig even wennen, omdat we bijna een jaarlang niets hebben gedaan. Het gaat echter allemaal langzaam vooruit.” OSV beschikt komend seizoen over een brede selectie, maar Zaandam hoopt in het basisteam te komen. “De trainer gaf bij me aan dat het bovenal belangrijk is dat ik fit word en mezelf in de ploeg speel. Als controlerende middenvelder moet ik voor de nodige rust in het spel zorgen en het overzicht bewaren. Hopelijk kan ik volgend seizoen een belangrijke rol vervullen in het team.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: OSV

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV