Maurice Renger

OSV wint dankzij strafschop nipt van ASV Arsenal

OSV heeft drie punten overgehouden aan de wedstrijd tegen ASV Arsenal. Waar beide ploegen elkaar in een vermakelijk duel lange tijd in evenwicht hielden, won de gastheer dankzij een penalty uiteindelijk met 1-0.

Het verschil tussen de clubs was voorafgaand aan de wedstrijd dan wel vier punten in het voordeel van Arsenal, maar in de subtop van de tweede klasse A zijn de kwaliteitsverschillen dit seizoen wederom klein te noemen. Dat was in de eerste helft ook te merken, want Arsenal en OSV boden elkaar veel tegenstand. De eerste kansen waren voor de bezoekers, maar keeper Loek Jacobs stond telkens goed op te letten. Zo tikte hij een corner van smaakmaker Junior Toretta, die tegen OSV zeer kort werd gedekt, uitstekend weg.

Arsenal was echter niet de enige club die tot kansen kwam, want ook OSV bereikte meermaals het vijandelijke strafschopgebied. Joey Noordenbos en Jushua Zaandam waren echter niet scherp genoeg om de openingstreffer te maken. Adil Jamal was nog het dichtst bij de 1-0. Uit een corner kreeg hij de bal op twintig meter van het doel aangespeeld, waarna hij in een keer richting het doel van Arsenal schoot. Youssef El Abdallaoui leek kansloos te zijn, maar de bal raakte de onderkant van de lat. Vervolgens kon de doelverdediger de bal alsnog oppakken.

Vlak voor de theepauze begon Arsenal wat meer aan te dringen en ging het nadrukkelijk op zoek naar een treffer. Kiet Versluys zag zijn inzet echter in de handen van Jacobs belanden, dezelfde Versluys kopte de bal over het doel en het schot van Shadi El Sabrouty werd geblokt. Het resulteerde erin dat beide ploegen met de brilstand op het scorebord naar de kleedkamers gingen.

In de tweede helft creëerden beide teams minder kansen en speelde het duel veelal op het middenveld af. Het bleef echter een vermakelijke wedstrijd, waarin OSV en Arsenal elkaar amper ruimte gaven. Het zorgde ervoor dat de spelers razendsnel moesten handelen, waarbij bij tijd en wijle uitstekend voetbal te zien was. De wedstrijd leek echter op een 0-0 af te stevenen, totdat aan het einde van de wedstrijd twee cruciale momenten plaatsvonden.

OSV leek in de slotfase namelijk een strafschop te krijgen, nadat Arsenal de tegenstander over het been legde. Scheidsrechter Peter de Waard wuifde het moment echter weg, omdat hij eerder in de tweede helft eenzelfde moment aan de andere kant van het veld ook niet had bestraft. Kort daarna kreeg OSV echter alsnog een strafschop mee toen Arsenal de opponent op de hak trapte. Jesse Willems ging achter de bal staan en zorgde ervoor dat zijn ploeg met een kleine overwinning van het veld stapte.

“Ik denk dat we vanmiddag een redelijk gelijkwaardige wedstrijd zagen tussen twee ploegen die graag wilden voetballen”, analyseerde OSV-trainer Maurice Renger na het duel. “We kregen in de eerste helft al wat kansen om op voorsprong te komen, maar lieten dat na. Die strafschop was aan het einde van het duel natuurlijk fijn. De drie punten zijn binnen, waardoor we ons met een goed gevoel kunnen voorbereiden op volgende week.”

Arsenal-oefenmeester Imro Wielkens was eveneens tevreden over zijn ploeg. “Het is jammer dat we vandaag verliezen, want ik denk dat een gelijkspel het meest terecht zou zijn”, zo liet de trainer weten. “Voor rust hadden we onszelf echter moeten belonen met de kansen die we kregen. Wanneer je die maakt dan maak je het jezelf wat eenvoudiger. Voor de neutrale toeschouwer was het denk ik echter een leuke wedstrijd om naar te kijken en daar doen we het ook voor.”