OSV wint inhaalwedstrijd van EDO met 5-2

Voor het Amsterdamse OSV stond deze zaterdag een inhaalwedstrijd op het programma. Op het eigen sportpark was EDO te gast. De ploeg uit Haarlem had verzocht om het duel te verplaatsen, vanwege het overlijden van iemand binnen de club. Nu werd het duel dus ingehaald. De periodetitel was al beslist. Vorige week kroonde promovendus Purmersteijn zich tot periodekampioen van de zaterdag tweede klasse A.

De beginfase van de wedstrijd was open. Beide ploegen probeerden te voetballen, maar hanteerden ook de lange bal. Zowel de thuis- als de uitploeg schoot een enkele keer op doel. EDO kwam na zo’n twintig minuten op een een 0-1 voorsprong. Uit een voorzet kopte Tim Kuiper in het eigen doel, terwijl hij terug wilde koppen op de doelman. De eerste aanval na de aftrap werd gelijk door OSV benut. Nicky Roele schoot, vanaf de linkerkant van het strafschopgebied, de bal achter EDO-doelman Monne van Egmond. Nadat er ongeveer een half uur gespeeld was, kregen de bezoekers een grote mogelijkheid. EDO nam de vrije trap kort en Romario Aroma ramde de bal naar het OSV-doel. Met een goede redding wist Yort Willems de bal te keren. OSV kwam vlot na de kans op een 2-1 voorsprong. Een voorzet kwam rond de vijf meterlijn terecht en Roele wist zijn tweede van de middag te scoren.

Enkele minuten na rust breidde OSV de voorsprong uit. Na een hoge diepe bal kon spits Eduard Lulaj de bal controleren. De aanvaller legde de bal terug op de meegekomen Hidde Roozendaal. De middenvelder schoot de bal geplaatst achter de EDO-doelman. De tweede helft had OSV meer grip op de wedstrijd. Met ongeveer 70 gespeelde minuten kwamen de Amsterdammers op een 4-1 voorsprong. Een voorzet van Mohammed Elboughlali werd benut door Roele. Dit was de derde treffer van de aanvaller. Aan het eind van de wedstrijd kwamen de bezoekers nog op 4-2. Aanvaller Aroma schoot de bal in de korte hoek binnen. Tot de goal was EDO tijdens de tweede helft niet gevaarlijk geweest. Nadat EDO nogmaals dacht om te schakelen verloren ze de bal. Hierdoor kon Scotty Coolen worden weggestoken. Coolen wist de fout af te straffen: 5-2.

OSV won de wedstrijd met 5-2, wel speelde de ploeg uit Amsterdam anders dan in andere wedstrijden. Trainer Ron van der Velde had zijn team een duidelijke boodschap meegegeven: laat EDO maar komen. “Ik wist niets over EDO, maar ik hoorde wel dat ze altijd scoorden uit de omschakeling. Er was maar één taak vandaag: drie punten halen. We waren gemankeerd (OSV beschikte slechts over drie wissels, red.). Het is een goede overwinning, ze hebben gedaan wat ze moesten doen. En nu doen we weer bovenin mee.”