OSV zet reuzenstap naar rechtstreekse handhaving met winst op DWS

Waar voor DWS al wel duidelijk is dat rechtstreekse handhaving er in ieder geval niet meer in zit, doet OSV er alles aan de nacompetitie te ontlopen. De ploeg uit Amsterdam Noord is de afgelopen weken goed op weg om rechtstreekse handhaving te bewerkstelligen en zette op bezoek bij DWS weer een grote stap.

Na een minuut of vijf deed Jimmy Chapman namens DWS een eerste poging, maar zijn schot van afstand ging ruim over. Aan de andere kant werd OSV na ruim tien minuten voor het eerst gevaarlijk. OSV kreeg een vrije trap en had een slimme variant bedacht, waarbij Jesse Willems de bal richting Dave Severins krulde. Die kon echter net niet bij de bal komen, waarna DWS weer kon overnemen. De kansen waren spaarzaam in de eerste helft, maar OSV brak er nog een paar keer uit en DWS was met een vrije trap van Ticho Groeneveld op de lat heel dichtbij de 1-0. Ook maakte Davelinio Markus nog een goal die (terecht) werd afgekeurd wegens buitenspel.

Vlak voor rust sloeg OSV toe en dat deed het meteen tweemaal. Eerst ging de bal op de stip nadat Zino Hartgers werd gevloerd. Zoals vaker dit seizoen bleef Willems koel en met een schuiver in de linkerbenedenhoek zette hij de 0-1 op het bord. Kort daarna was het Severins die op fraaie wijze de 0-2 op het scorebord zette.

Tussendoor had DWS al gewisseld, Daryl Bobson was in de ploeg gekomen. Maar het was rommelig bij de thuisploeg. Zo stonden er na rust opeens twaalf spelers op het veld, omdat Udelvio Felter  dacht dat hij ging invallen, maar dat was nog niet de bedoeling.

De tweede helft was amper begonnen of Mischa Klaver poeierde van afstand de 0-3 binnen, waarmee de wedstrijd helemaal gespeeld was. Daarna had Hartgers nog een goede kans op de 0-4, toen hij alleen op doelman Djeranio Sint af kon. Verder bloedde de wedstrijd in de tweede helft een beetje dood. Er was weinig goed voetbal en vooral veel frustratie en opstootjes.

Maar OSV kan tevreden zijn na deze middag. Het won zelf en zag Zandvoort, de voornaamste concurrent voor plaats acht, verliezen van DVVA. Daardoor is het gat nu vier punten. Met nog twee duels te gaan is OSV dus bijna verzekerd van nog een seizoen in de tweede klasse. Volgende week kan OSV op bezoek bij Koninklijke HFC het verblijf in de tweede klasse definitief veilig stellen. DWS gaat dan op bezoek bij Zwaluwen ’30 en zal dan toch ook een resultaat willen boeken, want ook rechtstreekse degradatie is nog niet afgewend.