OSV ziet Tim Beelen naar Kadoelen vertrekken

Tim Beelen vertrekt aan het einde van het seizoen bij OSV. De verdediger, die de laatste drie seizoenen voor de blauw-zwarten uitkwam, maakt de overstap naar de derde klasse waar hij na de zomer het shirt van Kadoelen draagt.

De inmiddels 33-jarige Beelen verruilde in de zomer van 2018 HBOK voor een uitdaging bij OSV. In het eerste seizoen bleek die overstap succesvol te zijn, want hij behoorde destijds tot een van de basisspelers binnen het team. Na de twee coronastops was dit echter een ander verhaal. Beelen: “Ik ben natuurlijk niet meer een van de jongsten, want in oktober word ik alweer 34 jaar. Tijdens de gesprekken over volgend seizoen merkte ik dat ik bij OSV niet meer op veel speelminuten kon rekenen. Ik wil echter graag spelen, waardoor ik ging nadenken over mijn toekomst.” Toevalligerwijs belde op dat moment Kadoelen op met de vraag of hij een overstap naar de vereniging zag zitten. “Dat was precies op het juiste moment. Ik ging echter niet over een nacht ijs en heb een aantal weken nagedacht. Toen besloot ik om de knoop door te hakken en naar Kadoelen te vertrekken.”

Beelen kijkt met een goed gevoel terug op zijn OSV-tijd. “Toen ik destijds van HBOK overkwam, werd ik direct goed opgenomen in de groep. We beschikten over veel kwaliteiten en presteerden in het eerste seizoen goed. Dit seizoen hadden we het eerst lastig, maar we kwamen steeds beter erin. Daarom laat ik OSV met een goed gevoel achter.” Nog altijd vol energie gaat hij over een paar maanden aan de slag bij Kadoelen. “De club had gewoonweg een goed verhaal. Wanneer ik mijn niveau haal, dan kan ik veel speelminuten maken. Kadoelen is evenals OSV een Amsterdamse volksclub met een enthousiaste trainer die met veel nieuwe ideeën bij de club aan de slag gaat.” Zélf hoopt hij nog twee tot drie seizoenen te voetballen. “Het is altijd lastig om te voorspellen, omdat een blessure alles anders kan maken. Maar vooralsnog hoop ik nog een paar jaar mee te kunnen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Nick Kramer

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)