Home / slideshow / OSV heeft er zin in: “Een pittige competitie, maar leuker kun je het niet hebben”

OSV heeft er zin in: “Een pittige competitie, maar leuker kun je het niet hebben”

OSV wist als eerste te eindigen in de bekerpoule met Fortuna Wormerveer, Assendelft en DWS. Fortuna Wormerveer degradeerde het afgelopen seizoen uit de hoofdklasse naar de eerste klasse. Dit was dan ook de zwaarste tegenstander van de ploeg van trainer Ron van der Velde. “We zijn eerste geworden, tegen de verwachting in. Het zijn allemaal ploegen die hoog spelen”, aldus de trainer.

In de voorbereiding speelde OSV onder meer het Purmersteijn-toernooi en werd er geoefend tegen FC Almere. Gedurende de voorbereiding had het elftal van Van der Velde enkele moeilijkheden. Spelers hadden andere verplichtingen of hadden kleine klachten.

De eerste wedstrijd voor de beker was tegen DWS: 1-1. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Volgens Van der Velde brak het conditionele aspect zijn team op. Vervolgens werd er gespeeld tegen Fortuna Wormerveer. OSV won met 3-1 van de degradant. “We speelden ze van de mat af.” Met de rust was het 1-1, terwijl de tweede helft gelijkwaardiger was. Toch wist de ploeg van Van der Velde toch tweemaal te scoren.
Tegen Assendelft won OSV: 1-4. “Het was een slechte wedstrijd eigenlijk, maar toch scoorden we vier keer. De doelpuntenmakers waren verschillende personen.”

Met het laatste is Van der Velde erg blij: “Om bovenin de tweede klasse mee te draaien, is het belangrijk dat je meerdere spelers hebt die goals kunnen maken. Ook gezien het feit dat er gedurende het seizoen altijd spelers afvallen, met verschillende redenen.” In het seizoen 2018/2019 was de doelstelling van OSV om bij de eerste vijf te eindigen en werden ze vierde.

Voor dit seizoen is de doelstelling om bij de eerste drie te eindigen. Wel beseft Van der Velde dat het lastig gaat worden. Er zijn meerdere sterke tegenstanders bijgekomen. Zo degradeerden FC Aalsmeer en CSW, terwijl HBOK promoveerde. “Het is dus wel een pittige competitie waar we in spelen. Hartstikke leuk, iedereen kan ook van elkaar winnen. (…) Leuker kan je eigenlijk niet hebben, als speler en als vereniging niet.”

Aanstaande zaterdag neemt OSV het op tegen Aalsmeer. “We zijn er klaar voor.”



Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend