Oud-international Collins John trekt voor Buitenboys zijn kicksen weer aan

Zaterdag derdeklasser Buitenboys heeft komend seizoen de beschikking over Collins John. De voormalig profvoetballer van onder meer FC Twente en Fulham is momenteel al jeugdtrainer bij de club in Almere. Hij is één van de acht versterkingen.

Als trainer van de Onder-19 had John regelmatig contact met hoofdtrainer Patrick Bal. Wat gekscherend begon, mondde uit in de keuze van John om het trainerschap even on-hold te zetten en weer als voetballer aan de slag te gaan. “Hij is 33, dus kan nog een paar jaar mee en traint nu ook hard”, zegt Bal over de aanvaller die voor het laatst bij Pittsburgh Riverhounds in de Verenigde Staten speelde. Vanwege een tumor in zijn slokdarm moest John in 2014 noodgedwongen stoppen met voetballen. Sinds 2016 is de tweevoudig international als jeugdtrainer actief bij Buitenboys.

John is niet de enige versterking uit de leeftijdscategorie 25+, iets waar Bal bewust naar op zoek was. “Van de veertig man waarmee we dit seizoen begonnen, waren er 35 onder de 21. Een hele jonge ploeg. We zochten naar meer ervaring.” Die heeft de oefenmeester gekregen met Hilversum-middenvelder Faizel McDonald en de clublozen Boyd Besselink (voormalig Dronten), Patrick Berensen (ex-Lelystad) en Dave Montijn (jeugdtrainer Buitenboys). Bovendien heeft Benedict Lacroes (traint het hele seizoen al mee) zich overgeschreven vanaf Waterwijk, keert doelman Duaine le Blanc terug van Ajax 2 en sluit Osama Mourabet (Sporting Almere) aan.

Naast dit achttal stromen vanuit de Onder-19 Sam Smits, Rick Stuart, Djeranemo Ong-A-kwie en Nylmar Merkelo door. Van het eerste elftal vertrekt alleen Victor Adu naar Joga Fortius. Omdat de selectie meer kwaliteit en ervaring erbij heeft gekregen, mikt Bal hoger dan de vijfde eindklassering van dit seizoen. “Dat moeten we gaan verbeteren. Vorig jaar moesten we beginnen met een vrij nieuwe ploeg. Op dat gebied zouden we een stap omhoog moeten maken. Dat betekent niet meteen dat we kampioen moeten worden. Maar we willen wel aansluiten bij de top-4.”

Foto: Omroep Flevoland

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)