Home / Algemeen / Oud-trainer FC Amsterdam Pim van de Meent overleden
Foto: Rob Croes / Anefo, CC0, via Wikimedia Commons

Oud-trainer FC Amsterdam Pim van de Meent overleden

Voormalig trainer Pim van de Meent is op 84-jarige leeftijd overleden.

Van de Meent was in de jaren ’50 en ’60 actief als speler van Holland Sport, DOS en NEC, maar maakte daarna vooral naam als trainer.

Nadat hij DWV, SV Huizen, PEC en DWS onder zijn hoede had gehad, begon Van de Meent in 1972 bij FC Amsterdam. Daar beleefde hij met de club historische successen. Zo reikte hij met de club in 1974/1975 tot de kwartfinale van de UEFA Cup. Nadat Hibernians uit Malta was uitgeschakeld, trof FC Amsterdam Internazionale, dat drie jaar eerder nog in de finale van de Europa Cup I tegen Ajax speelde.

FC Amsterdam verraste en won met 1-2 in Milaan, dankzij twee goals van Nico Jansen. Na een gelijkspel in Amsterdam bereikte de ploeg de volgende ronde. In de achtste finales werd ook Fortuna Düsseldorf verslagen, waarna 1. FC Köln in de kwartfinale te sterk bleek.

In de zomer van 1975 werden diverse spelers verkocht, waarna de successen minder werden en na seizoen 1977-1978 gedegradeerde de club. Dat was ook het moment dat Van de Meent de club verliet. Daarna was Van de Meent nog trainer bij De Graafschap, NEC, MVV en FC Den Haag.

Wij wensen familie en vrienden veel sterkte met dit verlies.