Vahle scoort wederom, maar niet genoeg voor winst

Oude kwaal doet FC Aalsmeer in Leiderdorp de das om

Wie sterk is, moet ook slim zijn. Bij FC Aalsmeer onderkennen ze die wijsheid en worden ze nog altijd gezien als dé titelkandidaat. Dus worden er voor elke wedstrijd duidelijke afspraken gemaakt. Wanneer spelers echter soms de richtlijnen vergeet, kan dat een ploeg heel duur komen te staan. Een 2-1 nederlaag tot gevolg.

In een wedstrijd tegen een ploeg uit het linkerrijtje is het de Aalsmeerders weer niet gelukt de volle drie punten te halen. Aalsmeer speelde sterk en in fases zelfs weergaloos, creëerde zijn kansen. Het was echter RCL dat twee keer zuiverder was voor het doel en de kansen ook daadwerkelijk benutte. Met bevroren tenen en een rode neus eindigde de wedstrijd in 2-1: ,,Het had een overwinning moeten zijn’’, aldus trainer/coach Ted Verdonkschot.

Het was al vroeg raak voor de Aalsmeer. Luke Vahle, wie anders, maakte de bal in alle koelte af en bracht zijn ploeg op de 0-1. :,,We hebben laten zien dat we de betere partij waren tegen RCL’’, vervolgt Verdonkschot.,,Het was alleen jammer dat we onze voorsprong hebben wegegeven en zij weer op 1-1 kwamen. We hadden 0-3 voor moeten staan. Daarna ging de wedstrijd gelijk op. De tweede tegengoal was ongelukkig, al prijs ik mijn keeper Nick van der Wiel en dat hij, achteraf bleek een hersenschudding geconstateerd, is blijven staan. Hij stak een duimpje op maar was niet okselfris. Hij liet in de laatste seconde een bal door de handen glippen. Dat overkomt ons vaker dit seizoen.”

Een domper voor de winterstop. Maar ook het verhaal 1e seizoenshelft. Soms speelt de equipe van Verdonkschot oogstrelend voetbal, maakt zoals zaterdagmiddag fantastische doelpunten. Creeert zichzelf voldoende mogelijkheden op een 0-2 en 0-3. Maar dan, een foutje of onoplettendheid en dan is de ploeg eventjes niet meer bij de les. Het hoofd blijft niet koel genoeg.

Verdonkschot: “Bij een gelijke stand gaan we gelijk op. We willen de 1-2 teveel forceren. Teveel mensen voor de bal. RCL kon ook in die fase de 2-1 maken. Maar eigenlijk was er niets aan de hand. In de tien-elf wedstrijden is ons dit al vier keer gebeurd. Een individuele fout met gevolgen. Van der wiel heeft verder prima gekeept. Goeie mentalteit, die jongen. RCL is trouwens een goed voetballende ploeg, deden het prima in de omschakeling. Onze doelstelling blijft gehandhaafd, het is zeker nog niet onoverbrugbaar. Maar dan zullen we na de winterslaap dit soort wedstrijden moeten winnen. Mededogenlozer zijn. Ik hoop dat we één versterking mogen begroeten in de winterstop. Daar zijn we mee bezig. Die speler, de missing link, moet ons in wedstrijden zoals deze helpen een overwinning over de streep te trekken. Dat beetje gif mis ik soms.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma voor 21 januari 2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)