Ouderkerk buigt 2-0 achterstand om naar zege

Ouderkerk is er zondag in geslaagd een 0-2 achterstand om te buigen in een 3-2 winst. De Ouderkerkers keken na een halfuur tegen Zwaluwen al tegen de 0-2 aan, maar trokken toch de zege over de streep.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zondag 3C

Vanaf het begin van de wedstrijd was Ouderkerk de bovenliggende ploeg. Het wist echter de vele kansen niet te benutten. Het was haast niet bij te houden, maar in het eerste kwartier regende het kansen. Op de doellijn, op de paal of gemist voor open doel: de bal ging er maar niet in. Aan de andere kant viel bijna een bijzonder opmerkelijke goal: de uittrap van keeper Jansen van Zwaluwen ging over keeper De Wit van Ouderkerk heen. Ternauwernood kon de Wit de bal nog van de doellijn redden en de 0-0 op het bord te behouden.

Even later kwamen de bezoekers toch op voorsprong, met een fraai schot dat er via de onderkant van de lat in ging. Enkele minuten later werd het zelfs 0-2. Keeper de Wit zat nog wel aan de bal, maar via zijn handen belandde de bal aan de voor Ouderkerk verkeerde kant van het zijnet. Gelukkig voor Ouderkerk werd de 1-2 net voor rust aangetekend door Thijs van Barneveld. Hij kopte fraai in na een puntgave voorzet van Desley Douglas.

Na rust zette Ouderkerk met de wind in de rug flink druk op de Zwaluwen-verdediging. Tom Straver speelde na de thee weer mee, wat voorin ook voor meer onrust zorgde. Een kwartier na rust werd de gelijkmaker aangetekend. Via een vrije trap wist Thijs de Dood middels een kopbal en met hulp van de Zwaluwse verdediging de stand gelijk te trekken. In de 67e minuut wist Daan van Piggelen uit een corner het net te vinden. Hiermee werd de eindstand op het bord getekend.

Volgende week wacht oude bekende ZSGO/WMS. Met 1 punt uit 2 wedstrijden wedstrijden weten zij tot op heden nog niet te winnen.

Bron: Rob van t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink