Ouderkerk deelt SDZ flinke tik uit in titelstrijd

Er sloop een gevoel van onoverwinnelijkheid naar binnen bij Ouderkerk. Het strijdplan klopte, bepaalde momenten zaten mee en koploper SDZ had hier geen antwoord op. Het resultaat: een knappe en zeer verrassende overwinning van de ploeg van Lex van der Horst op de lijstaanvoerder van de zondag derde klasse C: 1-4.

“Als we tien keer tegen SDZ spelen, winnen wij één keer”, wist Van der Horst. In de openingsfase van de heenwedstrijd werden de Amsterdammers al verrast, maar kwam kwaliteit uiteindelijk bovendrijven (2-8). Nu wilde Ouderkerk dat kunstje opnieuw flikken en zichzelf wel belonen. “Tegen de spelers heb ik gezegd dat we tien procent extra moeten geven om een kans te maken. En je moet een beetje geluk hebben. We kwamen in een flow waarin iedereen het gevoel had dat het ook ging lukken vandaag en dan zie je de groep sterker worden. Iedereen heeft waanzinnig hard gewerkt.”

Halverwege leidden de gasten met 0-1 door een treffer van Kaj de Jong. Eentje waar afgelopen week ook duidelijk op getraind is. “We hadden afgesproken iets meer achterover te leunen. Een aanval over twee, drie schijven; precies zoals op de trainingen. Dat is mooi om te zien.”

Na de hervatting begon SDZ furieus aan de tweede helft om geen averij op te lopen in de titelstrijd. De Amsterdammers zijn ruim vijf maanden ongeslagen en wilden dat ook zo houden. De thuisploeg werd dreigender, waarna Ouderkerk in de tegenaanval toe kon slaan. De 0-2 viel ook letterlijk uit het niets. Sander Couperus nam een afgeslagen bal in één keer op zijn schoen en deze volley verdween in het net.

Vlak daarna kwam de ploeg van Kai Meeuwsse terug in de wedstrijd nadat Floris Reurts uit een goede aanval raak kopte: 1-2. “Dan weet je dat het heel lastig wordt om te overleven.” Een handsbal van Evert van der Linde leidde vervolgens de 1-3 in. Vanaf elf meter maakte Mitchel Melissen geen fout. Daarna ging SDZ ‘alles of niets’ spelen, alleen bleef de aansluitingstreffer uit. In de vierde minuut van de blessuretijd gooide Jelle van Barneveld het duel in het slot, opnieuw uit een counter: 1-4.

Terwijl SDZ de voorsprong op achtervolger RODA’23 zag krimpen naar twee punten, ligt achter die twee ploegen de strijd om de derde plek helemaal open. “Het wordt weer interessant”, glundert Van der Horst. “We wisten dat het een hele zware serie zou zijn en dat maakt het puntverlies van vorige week tegen Schoten (2-4 nederlaag, red.) zo zuur. De komende weken krijgen we ZSGOWMS en Sporting Martinus achter elkaar. Er is echt van alles mogelijk. We hebben nu al meer punten dan vorig jaar, en nog vijf wedstrijden te gaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)