Ouderkerk een maatje te groot voor AFC IJburg (9-1)

In de beker nam derdeklasser Ouderkerk het zondag op tegen eerste team van AFC IJburg, dat uitkomt in de vijfde klasse. Op papier dus een behoorlijk krachtsverschil en dat bleek in de praktijk ook het geval te zijn.

Al in de 2e minuut stond de 1-0 voorsprong voor Ouderkerk op het scorebord. Een penalty werd door Mitchel Melissen werd benut. In de 11e minuut resulteerde een vlot lopende aanval over rechts in een 2-0 voorsprong, doelpuntenmaker was Jay Day. Het was opnieuw Mitchel Melissen die in de 39e minuut met een fraai schot in het dak van het doel de 3-0 liet aantekenen. En de koek was nog niet op. In de laatste vijf minuten van de eerste helft wist Ouderkerk de voorsprong uit te breiden maar liefst naar 7-0, waarbij moet worden aangetekend dat de 5-0 van Thijs de Dood met een geplaatst schot in de kruising wel een erg fraaie goal was.

In de tweede helft werd het spel er niet beter op, de wedstrijd was immers gespeeld. Toch liep Ouderkerk nog iets verder uit, naar 9-1. Komend weekend speelt Ouderkerk tegen Geinburgia (vierde klasse) en zal er misschien iets meer tegenstand zijn.

Bron: Rob van ’t Veer