Ouderkerk en Diemen opnieuw met veel doelpunten in evenwicht

De derby tussen Ouderkerk en Diemen heeft opnieuw veel doelpunten opgeleverd, maar geen winnaar. Net als in de districtsbeker bleven beide ploegen op een 3-3 gelijkspel steken, waar ze allebei weinig mee opschieten in de zondag derde klasse C.

In Ouderkerk waren de Diemenaren voetballend de betere, alleen bleef het aanvallende gevaar uit. Halverwege de eerste helft kwam de ploeg van Gerrie Breugem op een 0-1 voorsprong door een rake kopbal van Gianno dos Passos. Vervolgens kantelde de wedstrijd snel. Vijf minuten na de 0-1 zorgde Jelle van Barneveld uit een vrije trap van Mitchel Melissen voor de 1-1 en nog geen minuut later profiteerde Remy van Luyn van een grote fout achterin om Ouderkerk op 2-1 te brengen. Nog voor de rust kwam Diemen weer op gelijke hoogte. Tom Gans gaf de bal uit een vrije trap een rare zwabber mee, waar doelman René de Jong kansloos op was.

Ook de tweede helft had hetzelfde spelbeeld, weliswaar nu met kansen over en weer. Diemen kreeg met een uur op de klok een enorme mogelijkheid om weer op voorsprong te komen, alleen pakte De Jong de strafschop van Kevin Kroese. Daaraan voorafgaand leverde Matthijs van Zuilichem volgens de scheidsrechter teveel commentaar, wat de linksback op een tweede gele kaart kwam te staan.

De ploeg van Lex van der Horst moest een halfuur uitspelen met tien man en kreeg een kwartier voor tijd ook de 2-3 tegen. Uit een goede aanval schoot Marco Moelee raak. Diemen leek drie punten aan dit duel over te houden, totdat de scheidsrechter een ongelukkige handsbal van Jelle de Wild bestrafte met een strafschop voor Ouderkerk. Mitchel Melissen bleef vanaf elf meter koel en bezorgde zijn ploeg daarmee alsnog een punt: 3-3.

Beide ploegen blijven hierdoor in het rechterrijtje staan met zeven punten uit evenzoveel wedstrijden. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.