Ouderkerk en Sporting Martinus houden elkaar in evenwicht

Ouderkerk en Sporting Martinus hebben elkaar in een attractieve streekderby in de zondag derde klasse C in evenwicht gehouden. Vlak voor tijd kregen de Amstelveners de grootste kans op de drie punten, maar Yvo Bary miste vanaf elf meter: 0-0.

In de eerste fase van het duel had Ouderkerk het meeste balbezit, zonder dat doelman Niels Wuthrich van Sporting Martinus in actie hoefde te komen. Langzaam kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd en kreeg het ook kansen. Joël Cornwall kwam een teelengte te kort om een voorzet binnen te glijden en niet veel later, in de 38ste minuut, kopte David Kasse rakelings over na een strakke voorzet van Fabian van Ginkel.

Na de rust waren de grote kansen voor Ouderkerk. Kaj de Jong kreeg de grootste: zijn inzet verdween in het zijnet. Sporting Martinus was na ruim een uur spelen dicht bij de openingstreffer. Een kopbal van Niek Koning eindigde tegen de lat. Vlak daarna werd Ouderkerk-doelman René de Jong bijna verrast door Björn van Breenen. Zijn vrije trap moest van de doellijn worden gehaald. Tien minuten voor tijd troffen de Amstelveners opnieuw het houtwerk. Een schuiver van Nils Spooren belandde op de paal.

In de slotfase kreeg Sporting Martinus een uitgelezen mogelijkheid om alsnog de drie punten mee te nemen. Een vermeende handsbal werd bestraft met een strafschop, alleen schoot verdediger Yvo Bary deze veel te zwak in. De Jong kon de bal eenvoudig keren en hield daardoor de nul op het scorebord.

Met het doelpuntloze gelijkspel schieten beide ploegen weinig op. Ouderkerk blijft zevende staan, Sporting Martinus vierde. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.