Home / Algemeen / Ouderkerk geeft De Meer met duidelijke cijfers geen kans

Ouderkerk geeft De Meer met duidelijke cijfers geen kans

Ouderkerk heeft zich overtuigend ontdaan van De Meer. De ploeg van Lex van der Horst en Jules Pasteuning won in Amsterdam-Oost met 0-4 en klom zo naar de zesde plek in de zondag derde klasse C.

Na drie minuten had Ouderkerk de leiding te pakken. Terwijl De Meer de eerste goede mogelijkheid van de wedstrijd kreeg – Tes Abbenhues gleed de bal net naast het doel, waar aangever Krys Zwaga beter voor eigen succes had kunnen gaan – namen de bezoekers vrij snel daarna de touwtjes in handen. Jay Day nam de bal net buiten het strafschopgebied op zijn pantoffel en knalde deze de linkerkruising in: 0-1. Halverwege de eerste helft werd de marge verdubbeld. Mitchel Melissen werd in het strafschopgebied onderuit gevloerd en benutte zelf de toegekende penalty.

In de tweede helft hield Ouderkerk de controle over het spel. Paul Hilbink schoot vanuit een vrije trap op de paal en in de rebound lukte het Tom Straver niet om zijn doelpunt mee te pikken. Ook De Meer trof in de 72ste minuut het aluminium. Een schot van Dennis Mulder werd door doelman René de Jong tegen de lat getikt. Spannend werd de wedstrijd niet meer. In de slotfase bepaalde Kaj de Jong met twee goals de eindstand op 0-4.

Ouderkerk is door de overtuigende zege nu zes wedstrijden op rij ongeslagen. De goede reeks heeft ze naar de zesde plek gebracht. Volgende week komt nummer twee IVV op bezoek. De Meer, dat naar de tiende plek zakte, gaat dan naar Alliance’22. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt