Ouderkerk heeft geen kind aan FC Weesp

Na twee mindere wedstrijden hoopte Ouderkerk tegen FC Weesp weer op een beter resultaat. Wat dat betreft was Weesp de ideale tegenstander, want de degradant is nog puntloos in de derde klasse.

Al vroeg wist Ouderkerk op voorsprong te komen in Weesp. Het was in de 4e minuut dat Daan van Unen de aanval opzette en rechtervleugelaanvaller Charlie den Hertog wist te bereiken. Diens voorzet was uitstekend en met een volley wist nota bene onze linkervleugelverdediger Ray-Jay Acheampong te scoren: 1-0.

Met deze opsteker op zak was het vervolgens lekker voetballen voor Ouderkerk en door het povere spel van Weesp kregen ze daar ook alle gelegenheid voor. De ruimtes op met name het middenveld werden door Ouderkerk ten volle benut om van daaruit het vijandelijke doel te bestoken. Doelrijpe kansen genoeg, maar telkens bleek Jip van Wilsum, de goalie van Weesp, een sta-in-de-weg te zijn en wist hij zijn team met het nodige kunst- en vliegwerk op de been te houden.

Zo kon het gebeuren dat in de 39e minuut bij één van de spaarzame tegenaanvallen van Weesp het zomaar 1-1 had kunnen staan. Na een een op een situatie zag iedereen de bal maar net langs de paal achter gaan. Ondanks het overwicht dus nog steeds een minimale voorsprong. In de 41e minuut zou die dan eindelijk verdubbelen. Bij opnieuw een vlot lopende aanval van Ouderkerk belandde de bal bij Van Unen, die vervolgens onreglementair in het strafschopgebied tegen de grond werd gewerkt. Penalty, waarvoor Den Hartog zich meldde: 2-0.

De tweede helft hetzelfde beeld met Ouderkerk dat het spel dicteerde en controle had over de wedstrijd. Die werd in de 55e minuut definitief in het slot gegooid. Dit keer was het Simon van Rens op rechts die de bal over de grond voor het vijandelijk doel bracht. Van Unen was er als de kippen bij. Hij speelde zich knap vrij en met een bekeken schot in de verre hoek wist hij vervolgens te scoren (3-0).

Het werd uiteindelijk 4-0 voor Ouderkerk. Vanuit het middenveld werd andermaal Den Hartog prima de vrije ruimte ingestuurd. Tot tweemaal toe leek hij de bal te gaan verliezen maar zette op wilskracht goed door, waardoor uiteindelijk Sharief Toussaint ook deze middag zijn goaltje wist mee te pikken. Coach Hans Verhoogt liet de bank vervolgens warm lopen en wisselde nog veelvuldig, maar aan de stand veranderde dat niets meer.

Een zege dus voor Ouderkerk, dat zich weer meldt in het linkerrijtje. Volgende week treft het nummer 3 Buitenveldert. FC Weesp moet volgende week tegen Amstelveen Heemraad hopen op het eerste resultaat. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)