Lex van der Horst

Ouderkerk heeft periodetitel voor het grijpen

Ouderkerk heeft het winnen van de derde periodetitel van de zondag derde klasse C nog altijd in eigen hand, ondanks een 1-1 gelijkspel bij Bloemendaal. De ploeg van Lex van der Horst kwam tegen de concurrent niet verder dan een puntendeling en kan zich volgende week bij winst op Alliance’22 verzekeren van een plek in de nacompetitie voor promotie.

In de eerste helft werd van beide kanten verschillende kansen onbenut gelaten. Bovendien werd een openingstreffer van Ouderkerk, enkele minuten voor rust, afgekeurd wegens buitenspel. Het tweede bedrijf was een stuk aantrekkelijker, waarin de bezoekers de bovenliggende partij waren. Toch kwam Bloemendaal tien minuten na rust aan de leiding. Melvin Jordaan mocht vogelvrij de 1-0 binnen koppen.

Na ruim een uur spelen had Ouderkerk de stand weer gelijk getrokken. Sander Couperus legde een afgeslagen bal goed klaar voor Jay Day en zijn kanonskogel verdween stijf in de kruising: 1-1. In het restant van de tweede helft slaagde Ouderkerk, dat smaakmaker Kaj de Jong moest missen, er niet in om door te pakken, ondanks diverse kansen. De grootste mogelijkheid was vlak voor tijd voor Couperus. Hij verzuimde raak te koppen nadat hij plots voor de doelman verscheen.

Door het gelijkspel blijft Ouderkerk vijfde staan. De stand in de derde periode is belangrijker. Omdat RODA’23 al een periodetitel heeft, hebben de Ouderkerkers de beste papieren om het ticket voor de nacompetitie in de wacht te slepen. Daarvoor moet wel gewonnen worden van Alliance’22, omdat SDZ ook nog op het vinkentouw zit.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)