Ouderkerk herpakt zich goed tegen Alliance’22

Na drie nederlagen op rij heeft Ouderkerk de zoete smaak van een overwinning weer mogen proeven. De ploeg van Lex van der Horst en Jules Pasteuning maakte het tegen Alliance’22 nog onnodig spannend, maar wist de bezoekers uiteindelijk met 4-3 terug naar Haarlem te sturen.

De afgelopen week werd de competitiestart geëvalueerd. Een 0-2 zege op VSV als start – de eerste wedstrijd tegen DCG werd afgelast – kon geen vervolg worden gegeven. “Tegen Real Sranang (2-1) verloren we volkomen onterecht, tegen HBC (1-2) was het juist volkomen terecht. Vorige week bij VVH/Velserbroek (1-0) miste ik een aantal spelers, maar dan vind ik nog dat wij met de kwaliteit die aanwezig was, moeten kunnen winnen van VVH. Dat gebeurde niet.”

Daarom hadden de Ouderkerkers voor eigen publiek iets goed te maken. Een openingstreffer van Daniël van Egmond was na een kwartier een flinke domper voor de thuisploeg. Toch veranderde dit weinig aan het spelbeeld: Ouderkerk was beter, dicteerde de wedstrijd en slaagde er voor de rust in om de stand gelijk te trekken via de van Swift (zondag) overgekomen Laurens van Beek: 1-1.

Na de theepauze maakten de gastheren het verschil. Mitchel Melissen benutte een strafschop, Van Beek profiteerde van geklungel in de defensie van Alliance’22 en Kaj de Jong maakte er zelfs 4-1 van. “Het was bij vlagen best aardig, sinds weken hebben we weer behoorlijk gespeeld”, blikte Van der Horst terug.

Tot de tachtigste minuut was er vrij weinig aan de hand en leek de wedstrijd gespeeld. Toch slaagden de bezoekers erin de spanning terug te brengen. Jop van Saase zorgde acht minuten voor tijd voor de 4-2 en even later kregen de Haarlemmers zelfs een strafschop. De inzet van Casama de Wit werd gekeerd door doelman René de Jong. Uit een hoekschop tekende Wesley Sieraad alsnog voor de 4-3. ‘Het zal toch niet weer gebeuren?’, dacht Van der Horst. “We waren veruit de betere partij, maar brengen ons eigenlijk onnodig in de problemen.”

De zege kon over de streep getrokken worden en de drie punten zorgden ook voor opluchting in Ouderkerk. “Anders ga je onderin lopen bungelen en dat is in mijn beleving niet nodig met deze ploeg.” Nu staan de Ouderkerkers negende. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.