Home / Algemeen / Ouderkerk kent geen enkel probleem met United/DAVO
Foto: Jos Spitteler

Ouderkerk kent geen enkel probleem met United/DAVO

Ouderkerk heeft het winnen van de laatste periodetitel in de zondag derde klasse C volledig in eigen hand. De ploeg van Lex van der Horst had weinig moeite met laagvlieger United/DAVO (5-1) en voert nu de periodestand aan.

Behoudens een stroeve start had Ouderkerk weinig te duchten voor de degradatiekandidaat, die na dit seizoen stopt met zondagvoetbal. Nadat Kaj de Jong in de openingsfase oog-in-oog met de doelman faalde, slaagde Jelle van Barneveld er na twintig minuten wel in om de score te openen. De middenvelder strafte enorm geklungel van de Haarlemmers af met de 1-0 voorsprong bij rust.

Vlak na de hervatting werd deze voorsprong verdubbeld. Mitchel Melissen leverde de bal panklaar op de pantoffel van De Jong: 2-0. United/DAVO deed vrij snel iets terug met een hard schot van Rick Balaydin in de kruising, maar dichterbij kwamen de bezoekers niet. In een tijdsbestek van tien minuten gooide Ouderkerk het duel volledig in het slot. Desley Douglas rondde een goede combinatie af, De Jong gunde de 4-1 aan Sander Couperus en diezelfde Couperus bepaalde de eindstand op aangeven van Jay Day op 5-1.

Ouderkerk klom door de zege over RODA’23 heen, maar hoeft sowieso niet naar de Bovenkerkers te kijken omdat zij al een periodetitel hebben. Concurrenten SDZ en Bloemendaal volgen op twee punten. Volgende week wacht de sleutelwedstrijd in en tegen Bloemendaal, waarbij de nummer vier van de ranglijst een flinke stap kan zetten naar een plek in de nacompetitie voor promotie.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Jos Spitteler

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Send this to a friend