Home / Zondag 3c / Ouderkerk krijgt deksel op de neus bij Abcoude

Ouderkerk krijgt deksel op de neus bij Abcoude

Ouderkerk hervatte zondag de competitie op bezoek bij FC Abcoude, dat na de degradatie weer bovenin meedraait in de derde klasse. Het werd voor de bezoekers uit Ouderkerk een pijnlijke middag: 1-5.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

Daar leek het in het begin niet op. De Ouderkerkers hadden de eerste helft Abcoude volledig in de tang en legden de thuisploeg hun wil op. Het zat er kort bovenop en Abcoude kwam daardoor nauwelijks aan voetballen toe. Het spel oogde aan Ouderkerkse zijde fris en de ene na de andere aanval richting de goalie van Abcoude wisselden elkaar af. Na een kwartier kreeg Ouderkerk de eerste grote kans. Rocky Nuamah zette voor, maar iets te hard voor zijn medespelers, die vrij voor de goalie stonden. In de 20e minuut volgde een corner op rechts. In het vervolg daarvan stond de lat een doelpunt voor de Ouderkerkers in de weg. Abcoude was later wél succesvol uit een corner. De bal werd keurig ingekopt: 1-0. Dat was ook de ruststand.

Ook in de tweede helft probeerde Ouderkerk aan te vallen, maar de bal leek er niet in te willen. Wat Ouderkerk niet lukte, lukte Abcoude wel: scoren. Een paar minuten na rust werd het 0-2. Niet snel daarna was het ook alweer 1-2, dankzij een goal van Thijs de Dood. Het was wachten op de gelijkmaker, maar in plaats daarvan wist Abcoude in het laatste kwartier verder afstand te nemen en werd het uiteindelijk zelfs 1-5.

Jules Pasteuning was na afloop logischerwijs ontevreden: “We hadden hier nota bene kunnen winnen. Over de hele wedstrijd gezien waren we immers de bovenliggende partij met kansen te over. En dan vertoont Abcoude zich slechts vijf keer voor ons doel en scoort het al die keren ook nog! We hebben verzuimd onszelf te belonen”.

Bron: Rob van ‘t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink

FC Abcoude en Petar Djenic na dit seizoen uit elkaar

 

Send this to a friend