Guido Licastro

Ouderkerk lost trainersvacature intern op met aanstelling Guido Licastro

sv. Ouderkerk kreeg in een vroeg stadium van hoofdtrainer Jules Pasteuning te horen dat hij na het seizoen vertrok, waarna de club op zoek ging naar zijn opvolger. Die vond de vereniging intern: het bestuur stelde Guido Licastro aan als vervanger.

Licastro is bezig aan zijn tweede seizoen bij Ouderkerk. In die anderhalf jaar was hij hoofdtrainer van de Onder 23 én assistent-trainer van Pasteuning. Hij kent de club en spelersgroep dan ook op zijn duimpje, wat voor de vereniging een groot voordeel is. “Ik ben heel blij en tevreden dat de technische commissie en het bestuur het vertrouwen in mij uitspreken”, reageert Licastro trots. Toen hij in de zomer van 2019 bij Ouderkerk terechtkwam, hoopte hij al stiekem op een hoofdtrainerschap op langere termijn. “Natuurlijk niet gelijk, want met Jules hadden ze een uitstekende trainer voor de groep staan. Maar zo’n rol wilde ik in de toekomst graag op me nemen.” In december gingen beide partijen vervolgens om de tafel zitten. “Dat was een zeer fijn gesprek. Ik waardeer het werk van Jules en hoop hem goed op te volgen. Gelukkig werk ik bij een goed georganiseerde club waar een fijne sfeer hangt, dus dat moet goedkomen.”

Door de huidige coronacrisis vindt Licastro, die ook afgestudeerd bewegingswetenschapper is, het lastig in te schatten hoe de spelersgroep de komende periode ervoor staat. “Spelers moeten in deze periode vooral zélf fit blijven. Natuurlijk prikkelen en motiveren we hen om fysieke trainingen te doen, maar je weet niet of iedereen dat doet.” Mocht dit niet het geval zijn, dan vreest Licastro voor blessures. “Degenen die niet fit blijven, lopen inderdaad dat risico. Als we straks weer volledig mogen trainen, moeten we een groep maken met fitte en minder fitte spelers. Zo kunnen we de trainingen beter aanpassen. Maar alsnog blijft het onvoorspelbaar wat de komende maanden gaat gebeuren.” Voor volgend seizoen is Licastro tevreden met het huidige niveau van de selectie. “In het eerste en tweede team zitten zeker 18 spelers die voor de basisposities in aanmerking komen, waardoor voldoende concurrentie aanwezig is. We gaan dan ook voor de huidige doelstelling: promotie naar de tweede klasse.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Minkes Models

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)