Home / Algemeen / Ouderkerk maakt geen fout tegen laagvlieger VVH/Velserbroek

Ouderkerk maakt geen fout tegen laagvlieger VVH/Velserbroek

Ouderkerk heeft zich in het linkerrijtje van de zondag derde klasse C gemeld. De ploeg van Lex van der Horst klom door een 4-1 overwinning op nummer voorlaatst VVH/Velserbroek naar de zevende plek en heeft zelfs de subtop in het vizier.

Bijna kon Van der Horst het een foutloze zege noemen. Na de 4-0 werd zijn ploeg echter iets te gemakzuchtig, in plaats van extra aan te zetten om uit te lopen naar een grotere uitslag. “Dan worden we toch weer een beetje slordig. Tot de 4-0 was het prima, op de eerste twintig minuten. Daarna pakken we het heel goed op en spelen we voetballend misschien de beste fase van dit seizoen.”

Daarvoor was eerst wel een goede redding van Jarno de Jonge nodig om zijn ploeg van een vroege achterstand te behoeden. Na een matige openingsfase pakte Ouderkerk het vervolgens goed op en maakte nog voor de rust het verschil. Eerst gleed Paul Hilbink bij de tweede paal een voorzet van Desley Douglas binnen, even later draaide Kaj de Jong goed weg om hard de 2-0 binnen te schieten.

“Daarna zijn we niet meer in de problemen gekomen”, zag Van der Horst. “We groeien steeds meer qua spel, waar we op trainen. Er zit echt verbetering in en je ziet de spelvreugde enorm terugkomen. Niet dat het ooit is weggeweest, maar als je een paar keer niet wint, komt er toch wat druk op te staan. Dan wordt het allemaal spannender, krijg je automatisch gedoe. Je merkt dat er nu meer ontspanning komt.”

Ouderkerk moest alleen oppassen dat dit niet tot overmatige ontspanning leidt. Nadat de voorsprong halverwege de tweede helft naar 4-0 was gegroeid, door een hard schot van Douglas en een fantastische stift van Thijmen van den Brink, liet de thuisploeg de teugels vieren. Het bracht VVH/Velserbroek in de gelegenheid iets terug te doen. De Jonge wist een schot van Jimmy Boonstra te keren, maar in de rebound was Jeffrey Kors alsnog trefzeker: 4-1.

Met 22 punten uit vijftien wedstrijden lijken de Ouderkerkers buiten schot te blijven in het degradatiegeweld. “Cijfermatig zijn we er nog niet, maar het moet wel heel gek lopen wil je nog in de problemen komen. We hebben nog negen punten nodig om helemaal veilig te zijn. Normaal gesproken, ook als ik kijk naar de manier waarop wij ons ontwikkelen, komt dat wel in orde.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Koos van der Leest