Ouderkerk maakt het zichzelf weer lastig, maar wint wel

sv Ouderkerk mocht zondag op bezoek bij ’s Graveland. Duels van Ouderkerk zijn zelden saai dit seizoen en zo ook deze zondag: het werd 3-4 voor de ploeg van Jules Pasteuning.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

Bij rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor Ouderkerk. Het stond toen al met 0-3 voor, terwijl ’s Gravelend nog niet één keer bij keeper Jesse de Wit in de buurt was geweest. In de eerste helft was het met name Tom Straver die zich onderscheidde. Met een onvervalste hattrick liet hij zien dat hij goed in z’n vel zit en intussen bijna elke wedstrijd scoort. Opnieuw was het, net als vorige week, Rocky Nuamah die zich in de 18e minuut op onnavolgbare wijze door de ‘s Gravelandse verdediging wurmde en de bal panklaar legde voor Straver (1-0).  Vijf minuten later vond Bart Muns uit een vrije trap het hoofd van Straver (2-0). In de 38e minuut één van de vele vlotlopende aanvallen waarbij uiteindelijk Desley Douglas Straver ook wist te vinden. Zijn hattrick was een feit (3-0).

Na rust herpakte ’s Graveland zich. De tweede helft was nog maar 4 minuten oud toen het alweer 2-3 stond. ‘s Graveland rook zijn kans en bij Ouderkerk alle hens aan dek. Maar het was Nuamah die door de verdediging slalomde en de marge weer wat groter maakte voor Ouderkerk: 2-4. Rond de 70e minuut kwam ’s Graveland nog wel terug tot 3-4, maar daar bleef het ook bij.

Het is niet de eerste keer dat Ouderkerk het zichzelf zo lastig maakte dit seizoen, besefte ook coach Pasteuning: “Dat is ons al meerdere keren deze competitie overkomen. Dat moet beslist beter en als we dat nou ook nog eens onder de knie krijgen dan kan het al met al een heel mooi seizoen worden.” Ouderkerk staat op dit moment slechts op één punt achterstand van koplopers Swift, Sporting Martinus en FC Abcoude.

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink