Ouderkerk meldt zich door winst op Alliance’22 in subtop

Ouderkerk kan zich na een goede opmars gaan mengen in de strijd voor een plek in de nacompetitie voor promotie. De ploeg van Lex van der Horst schudde door een 2-4 overwinning Alliance’22 van zich af en klom daardoor naar de zesde plaats in de zondag derde klasse C.

Halverwege was het verschil al gemaakt. Ouderkerk had een overtuigende 0-3 voorsprong te pakken en Alliance’22 stond door een rode kaart voor Rico van den Burg met tien man. Kaj de Jong opende na 28 minuten de score uit een voorzet van Mitchel Melissen, diezelfde De Jong bracht even later routinier Rutger Baas in stelling voor de 0-2 en Melissen benutte een strafschop (veroorzaakt door Van den Burg) om de ruststand op 0-3 te bepalen.

Jasper Wille en Douwe Simon Thomas brachten de Haarlemmers terug in het duel tot 2-3. Doelman Jarno de Jonge, die in de openingsfase bij een 0-0 stand al een paar keer handelend moest optreden, onderscheidde zich vervolgens met een aantal zeer fraaie reddingen om zijn ploeg van een gelijkmaker te behoeden.

In de slotfase voelde Alliance’22 dat er niets meer te halen viel. Melissen maakte vlak voor tijd met zijn tweede van de middag aan alle onzekerheid een einde door de bal vanaf 25 meter over de doelman heen te schieten: 2-4.

Door de zege passeert Ouderkerk Bloemendaal op de ranglijst. De achterstand op nummer drie Schoten is slechts twee punten, wat betekent dat de Ouderkerkers mee kunnen strijden voor een plekje bovenin. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Met dank aan Herman van Luyn
Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)