Home / Algemeen / Ouderkerk moet oppassen na nieuwe nederlaag

Ouderkerk moet oppassen na nieuwe nederlaag

Zondag derdeklasser Ouderkerk moet zich langzaam zorgen gaan maken dat het niet in de strijd tegen nacompetitievoetbal verwikkeld raakt. De ploeg van Lex van der Horst en Jules Pasteuning ging op eigen veld onderuit tegen Bloemendaal, waardoor Ouderkerk slechts twee punten boven de streep staat.

Halverwege de wedstrijd zag het er nog goed uit met een 1-0 voorsprong op zak en een tegenstander die ook geen potten leek te kunnen breken. In de achtste minuut tekende Friso Kaashoek voor de openingstreffer. Ouderkerk had lange tijd grip op het duel en de eerste zege sinds 2 december (0-4 bij De Meer) leek aanstaande. Toch zakte de thuisploeg iets meer in en nam daardoor de druk op de verdediging toe.

De tweede helft was nog geen minuut oud toen Bloemendaal op gelijke hoogte kwam. De Ouderkerkse defensie vergat de bal weg te werken en daar kon Joost van de Boogaard van profiteren. Na ruim een uur spelen had de ingevallen Kaj de Jong de 2-1 op zijn schoen, maar hij vond de doelman op zijn weg.

Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers, opnieuw met een frommelgoal, aan de leiding. Tim Beeren bracht Bloemendaal aan de leiding. Ouderkerk zette daarna extra druk, maar zonder resultaat en moest daardoor een onnodige nederlaag incasseren tegen de nummer voorlaatst.

Ouderkerk blijft weliswaar achtste staan, al zijn de onderste ploegen iets dichterbij gekomen. De marge op nummer twaalf Bloemendaal – die positie betekent aan het eind van de rit nacompetitievoetbal – is verkleind tot twee punten. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij hoogvlieger IVV.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend