Jules Pasteuning

Ouderkerk onderuit na doelpuntrijke slotfase

Ouderkerk kreeg zondagmiddag ’s Graveland op bezoek. Het werd een stormachtig duel, met vooral een figuurlijk stormachtige slotfase. In de laatste 20 minuten vielen maar liefst 6 goals, die de eindstand op 3-4 bepaalden.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

De thuisploeg leek in het begin het beste met de harde wind om te gaan. Na een aantal pogingen was het na een kwartier raak. Een geblokkeerd schot van Tom Straver verdween via een verdediger achter de ‘s Gravelandse goalie. Ouderkerk hield ook daarna de grip op de wedstrijd en ‘s Graveland wist daar nauwelijks iets tegenover te stellen. Rob Wiggerink wist dan ook zonder al te veel inspanning zijn doel schoon te houden.

Na de pauze opnieuw een aanvallend Ouderkerk met de ene doelpoging na de andere, maar de bal wilde er niet in. ’s Graveland kwam weinig voor het doel van Ouderkerk, tot er ongeveer een uur op de klok stond. Een pegel werd door Wiggerink goed uit de bovenhoek getikt. Het bleek achteraf de eerste waarschuwing te zijn geweest van de bezoekers. Want 10 minuten later was het wel raak en meteen twee keer. Nadat Thijs de Dood met een enkelblessure uitviel, miste Ouderkerk duidelijk de balans op het middenveld. Ondanks dat wist Ouderkerk nog wel terug te komen op 2-2 via Mitchel Melissen, die zijn voorzet door de wind in het doel zag verdwijnen.

Het was toen al de 85e minuut, maar er vielen daarna nog 3 goals. Eerst scoorde ’s Graveland nog twee keer, waarvan één keer uit een penalty. Het slotakkoord was voor Rocky Nuamah, die er met een schot van afstand 3-4 van maakte. Al met al dus een teleurstellend resultaat voor Ouderkerk, dat na de winterstop pas één punt pakte.