Ouderkerk rekent af met angstgegner Diemen

Spelen tegen Diemen is vaak een lastige opgave voor Ouderkerk. Op bezoek bij de angstgegner lukte het de ploeg van Lex van der Horst en Jules Pasteuning eindelijk om de Diemenaren te verslaan. Kaj de Jong was met twee treffers de grote man: 0-2.

Het was een spannende, niet al te beste wedstrijd tussen de twee bekenden. Diemen had moeite met de vijf verdedigers van Ouderkerk, dat met het optische overwicht niet gevaarlijk kon worden. Beide ploegen waren slordig in de passing. Diemen-aanvaller Gianni dos Passos vergat het overzicht te bewaren en ging voor eigen succes, terwijl Maxim Stefels de 1-0 voor het inschieten had. Aan de andere kant van het veld kregen Tom Straver en Jay Day de bal niet tussen de palen.

Amper twee minuten in de tweede helft was het wel raak. Uit een snelle omschakeling opende Kaj de Jong de score: 0-1. Diemen verhoogde vervolgens het tempo en creëerde steeds meer druk richting het doel van Ouderkerk. De bezoekers hielden de rijen goed gesloten en er was voor Diemen weinig ruimte om een gaatje te vinden. In de tegenstoot probeerde Ouderkerk het duel vroegtijdig te beslissen, alleen stond de paal een tweede treffer van De Jong in de weg.

In de allerlaatste minuut leek Diemen alsnog de gelijkmaker, waar het recht op zou hebben, te forceren. Doelman René de Jong haalde de bal al dan niet voor de lijn weg op een inzet van Dos Passos. De counter die hieruit volgde leverde de 0-2 van De Jong op, waarmee de wedstrijd gespeeld was.

Door de overwinning heeft Ouderkerk de aansluiting met de subtop gevonden. Diemen blijft met een elfde plek in het rechterrijtje staan. Volgende week gaat de ploeg van Mark Steur op bezoek bij hekkensluiter Zwanenburg. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt